Hayırlı Ramazanlar...

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Hayırlı Ramazanlar...
 
Geldiğimiz süreçte dayanışmanın gücü ile muhteşem bir yol alıyoruz. 
 
Gönül Mutfağı, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile KYK yurtlarının aşevine dönüştürülmesi ile başladı. 
 
Sonra gönüllüler geldi ve birlikte kazanlar dolusu yemekler pişirip paylaşmaya başladık.  
 
Sistem kuruldu. Daha çok gönüllünün hem gelmesi hem de Kooperatif üzerinden destek vermesi sistemin sürdürülebilir temeller üzerinde bugünlere gelmesini sağladı. 
 
Gönül Mutfağı’nda depremzedeler hariç herkes gönüllülük esasına göre çalışır. 
 
Topraktan Tabağa Kooperatifinin Deprem Yardım Bölümünde yer alan malzemeler mutfağımızın ihtiyaçlarına paralel hazırlanan listeden oluşur. Sizler tarafından fatura karşılığında satın alınan her malzeme mutfağımıza yemek pişirilmesinde kullanılmak veya ihtiyaç sahibine ulaştırılmak üzerine gelir.
 
Covid döneminde yerel üreticinin pazara ulaşması için kurulan Topraktan Tabağa Kooperatifi, sosyal bir kooperatiftir. Sosyal kooperatifin ilkeleri ve yönetim anlayışı gönüllüğü ve imece ile çalışma yöntemini ön plana çıkartırken, Gönül Mutfağı’nın şeffaf, denetlenen ve güvenli bir yapıda yol almasının sağlamaktadır. 
 
Topraktan Tabağa Kooperatifi profesyonel toplum gönüllülüğü anlayışı ile kurulmuştur. Ortaklarının kooperatiften herhangi bir kâr payı almayacağını yazılı bir sözleşme ile beyan ettiği Kooperatif yapısında, elde edilen gelir yatırıma ve istihdama dönüştürülerek daha çok kişinin istihdama dahil edilmesi amaçlanır. 
 
Sosyal kooperatifleri diğer kooperatif türlerinden ayıran temel nokta, “kamu yararını” temel amaç olarak görmeleridir. Ürettikleri her mal ve/veya hizmetin amacı öncelikle kamu yararı olmalıdır. 
 
Sosyal kooperatif modeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu tarafından kanunlaştırılmak üzere meclis gündemine taşınmıştır. 
 
Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlıdır, vergisini ödeyen şeffaf bir kooperatiftir. T.C. İçişleri Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.
 
Herkesin desteğine ve emeğine teşekkür ederiz, yolumuz çok uzun,
Durmak yok, haydi devam edelim!
 
Hayırlı Ramazanlar...






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.