Trakya'nın Yöresel Lezzetleri Avrupa Yolunda

Trakya'nın Yöresel Lezzetleri Avrupa Yolunda

Ürünlerin uluslararası pazarlarda tanıtımı ve satışı için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Şahin, Malkara eski kaşar, İpsala pirinç ve Kırklareli hardaliyesi gibi Trakya'nın önde..

 
Trakya'nın Yöresel Lezzetleri Avrupa Yolunda: Malkara Kaşarı, İpsala Pirinci ve Kırklareli Hardaliyesi AB Tescili İçin Başvurdu...
 
Trakya'dan üç benzersiz lezzet; 
Malkara eski kaşarı, İpsala pirinci ve Kırklareli hardaliyesi, Avrupa Birliği'nde coğrafi işaret tescili almak üzere önemli bir adım attı. Bu girişim, bölgenin gastronomik mirasını koruma ve uluslararası pazarlarda tanıtma çabalarının bir parçası.
 
Trakya Kalkınma Ajansı'nın (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya bölgesinden 30 ürünün Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili aldığını belirtti. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde sırasıyla 11, 12 ve 7 coğrafi işaretli ürün bulunduğunu hatırlatan Şahin, Trakya'nın Türkiye'de bu alanda öncü bölgelerden biri olduğunun altını çizdi.
 
Şahin, yerel ve bölgesel ölçekte ürünlerin ortak pazarlama faaliyetlerine katkı sağladıklarını, böylece kırsal kalkınmayı desteklediklerini vurguladı. TRAKYAKA'nın, ürünlerin geleneksel üretim yöntemlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla üreticilere eğitimler ve destekler sunduğunu belirtti.
 
Ürünlerin uluslararası pazarlarda tanıtımı ve satışı için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Şahin, Malkara eski kaşar, pirinç çeşitlerinden İpsala pirinç ve Kırklareli hardaliyesi gibi Trakya'nın önde gelen lezzetlerinin Avrupa Birliği düzeyinde tescil edilmesi için başvuruda bulunduklarını açıkladı. Bu ürünlerin, Türk Patent Kurumu'ndan alınan onayın ardından Avrupa Birliği'ne başvurularak uluslararası tanıtımlarının yapılması hedefleniyor.
 
TRAKYAKA, bölgedeki gastronomik, folklorik ürünler ve el sanatlarını markalaştırma amacıyla çalışmalarına devam edeceğini belirterek, Trakya'nın zengin lezzetlerinin ulusal ve uluslararası pazarlarda tanıtımına ve yaygınlaştırılmasına yönelik çabalarını sürdüreceğini ifade etti. Bu süreç, Trakya'nın kültürel mirasının korunması ve bölgesel ürünlerin ekonomik değerinin artırılması açısından büyük önem taşımaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler