İzmirli Genç Şef'ten Hırvatistan'da Büyük Başarı

İzmirli Genç Şef'ten Hırvatistan'da Büyük Başarı

Bu yıl 19. kez gerçekleştirilen ve lezzetin sınırları zorlandığı "Hırvatistan Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışması", 18 farklı ülkeden gelen 600 genç yeteneği ağırladı. 18-23 Mart..

 
İzmirli Yetenekli Genç Şefin Uluslararası Alanda Elde Ettiği Büyük Başarı
İzmir'den genç bir mutfak sanatları ustası, Hırvatistan'da düzenlenen prestijli bir yemek yarışmasında, birden fazla kategoride öne çıkarak bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Bu genç yetenek, İzmir Çeşme'de bulunan Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 11. sınıfında eğitim gören Yağız Başarıcı'dır. Başarıcı, "Hırvatistan Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışması"nda gösterdiği üstün performans ile dikkatleri üzerine çekti.
 
Uluslararası Platformda 600 Öğrencinin Katılımıyla Lezzet Rekabeti
Bu yıl 19. kez gerçekleştirilen ve lezzetin sınırları zorlandığı "Hırvatistan Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışması", 18 farklı ülkeden gelen 600 genç yeteneği ağırladı. 18-23 Mart tarihleri arasında yapılan bu muhteşem yarışma, katılımcılarına benzersiz bir deneyim ve rekabet ortamı sundu. Başarıcı, okulundaki mükemmel performansını uluslararası bir platforma taşıyarak, meslek dersi öğretmenlerinin rehberliğinde gerçekleştirdiği dört aylık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından yarışmaya katıldı.
 
Yarışmada ana yemek ve tatlı kategorilerinde yeteneklerini sergileyen genç şef, tatlı kategorisinde altın, ana yemek kategorisinde ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu başarısı ile hem kendi geleceğini parlattı hem de İzmir'e büyük bir onur getirdi.
 
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, genç şefin elde ettiği bu uluslararası başarı karşısında büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Yahşi, yarışmaya katılım sürecinde öğrenciyi destekleyen öğretmenlere teşekkürlerini iletti ve Başarıcı'yı tebrik etti.
 
Bu haber, Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi tarafından sunulmuştur ve genç şefin başarısı, İzmir ve Türkiye'deki gastronomi eğitimine olan ilginin uluslararası alanda da ses getirdiğini göstermektedir. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri, bu tür başarı hikayelerini ve gastronomi dünyasındaki güncel gelişmeleri takip etmeye devam edecektir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler