Turkuvaz Grubu Gastronomi Dünyasını Buluşturuyor

Turkuvaz Grubu Gastronomi Dünyasını Buluşturuyor

Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Turkuvaz Medya Merkezi’nde iki gün sürecek olan etkinlik, Türk gastronomi dünyasının önemli isimlerini ağırlıyor. Bu zirve..

 
Türk Aşçı Haberleri: Turkuvaz Medya Grubu Gastronomi Dünyasını Buluşturuyor
 
Gastroshow Başladı: Gastronomi Dünyası İstanbul'da Buluşuyor
 
Türk Aşçı Haberleri'ne göre, Turkuvaz Medya Grubu ve Gastronomi Turizm Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Gastroshow, bugün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla başladı. Etkinlikte konuşan Bakan Ersoy, "Turizm hareketlerinde gastronomi önemli bir yükseliş yaşıyor. Altı yılda gerçekleştirilmesi planlanan projeleri, pandemi döneminde iki yılda tamamlayarak İstanbul'un 2022'de Michelin rehberine girmesini sağladık," dedi.
 
Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Turkuvaz Medya Merkezi’nde iki gün sürecek olan etkinlik, Türk gastronomi dünyasının önemli isimlerini ağırlıyor. Bu zirvede, uluslararası mutfaklardan modern Türk mutfağına, sokak lezzetlerinden sağlıklı beslenmeye kadar pek çok konu detaylı olarak ele alınacak.
 
Gastronomi ve Turizmin Güçlü İlişkisi
 
Gastroshow'un açılışında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin turizm gelirinin 2023 yılında bir önceki yıla göre %12 artarak yaklaşık 56 milyar dolara ulaştığını ve Türkiye’nin dünya turizminde ilk beş ülke arasında yer aldığını belirtti. Bakan Ersoy, gastronomi ve turizm arasındaki güçlü bağa dikkat çekerek, "Gastronomi dünyasının temsilcileri, turizm pazarının önemli aktörleri arasında yer alıyor ve turizmin gelişimine büyük katkı sağlıyor," dedi.
 
Pandemi Döneminde Başarı
 
Zengin gastronomi kültürümüzün uluslararası kuruluşlar tarafından tescillenmesinin önemine vurgu yapan Bakan Ersoy, altı yılda tamamlanacak çalışmaların iki yılda tamamlanarak Michelin Rehberi'nde yer aldığını belirtti. "Mutfak zenginliğimizin uluslararası bağımsız bir kuruluş tarafından tanınmasıyla, gastronomi turizminde iddiamız daha ileri bir boyuta taşındı," diyen Bakan Ersoy, İstanbul, İzmir ve Bodrum gibi destinasyonların birer "gastrocity" olarak öne çıktığını söyledi.
 
Türkiye'nin Zengin Mutfak Kültürü
 
Turkuvaz Medya Yazılı Basın Reklam Genel Müdürü ve İcra Kurulu Üyesi Ceyda Uzman, Türkiye’nin zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirterek, "Bugün Türkiye’de gastronomi sektörünün gelişimi ve yenilikçi fikirlerin yayılması için bir aradayız. Bu zengin kültür, sadece yemekle sınırlı kalmayıp aynı zamanda kültürel zenginlik açısından da çok özel bir yere sahiptir. Burada bu zengin kültürün dünya üzerindeki katkılarını konuşacağız," dedi.
 
Anadolu'nun Lezzet Mirası
 
Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ise Anadolu’nun yemek kültürüne değinerek, "Buraya gelen her davetli bizim için çok kıymetli. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Turkuvaz Medya desteğiyle gerçekleştirilen bu organizasyonun çok değerli olduğuna inanıyorum. Misafirlerimiz, dünyanın çeşitli yerlerinden gelerek ülkemizin gastronomi turizmine büyük katkıda bulunuyor. Burada fine dining şefleri olduğu kadar, global olarak kültürümüzü yaymamıza katkı sağlayan isimler de yer alıyor," dedi.
 
Bu etkinlik, Türk gastronomisinin uluslararası platformda tanınması ve Türkiye'nin gastronomi turizminin geliştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Türk Aşçı Haberleri olarak bu etkinliğin gastronomi dünyasına yapacağı katkıları heyecanla takip ediyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler