Gastronomi De Nasiplenecek

Gastronomi De Nasiplenecek

Ülkemiz gastronomi (yeme içme) turizminde yüzde 20 büyümeyi planlıyor. Bu büyüme oranının tanıtımlar ve teşviklerle...

Gastronomi De Nasiplenecek
Ülkemiz gastronomi (yeme içme) turizminde yüzde 20 büyümeyi planlıyor. Bu büyüme oranının tanıtımlar ve teşviklerle yakalanacağı belirtiliyor. Gastronomi sektörünün önde gelen isimlerinden Arda Türkmen, Anadolu mutfağına Avrupalıların ilgisinin arttığına işaret etti.
 
Küçükler De Desteklenmeli
Restorancıları dünyanın önemli şehirlerinde şubeleşmeye davet eden Türkmen, Yeni Akit aracılığıyla şu tavsiyelerde bulundu:
 
“Mutfağımız dünyaya, önemli ülkelere ve şehirlere taşınmalı. Anadolu’nun yemekleri tanıtılmalı ve tattırılmalı. Böyle önemli bir cevheri mücevhere dönüştürmek gerek. 
 
Art arda tanıtım hamleleri yapılmalı, ona yatırımlar eklenmeli. Bu anlamda teşvikler ve vergi kolaylıkları sektör için yararlı olur. Gerçi böyle adımlar atılıyor ama kâfi değil. Büyük firmalar kolaylıklardan yararlanıyor, küçükler faydalanamıyor.
 
Ülkemizin ve tatlarımızın tanıtımında önemli rol oynayacak müesseselere ve bireylere de böyle bir imkân sunulmasında fayda var.”
 
Tanıtıma Önem Verilsin
Türkmen, gastronomi turizminde yüzde 15-20 oranında büyümenin mümkün olduğunu savunarak, “Yeter ki şûra kararları uygulansın, tanıtımlara önem verilsin. Tabii bu hemen olmaz, ileride olur” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler