Urlalı Aşçılardan Lezzetli Final

Urlalı Aşçılardan Lezzetli Final

Urla Belediyesi ve Urla Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Aşçılık Kursu” 11 ay süren...

Urlalı Aşçılardan Lezzetli Final
Urla Belediyesi ve Urla Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Aşçılık Kursu” 11 ay süren 2 bin 200 saatlik eğitimini tamamladı. Sertifikalı aşçılar, mezuniyet törenlerini birbirinden lezzetli yemekler, salatalar ve tatlılarla gerçekleştirdi.
 
Her gün Urla Belediyesi Ek Hizmet Binasında eğitime gelen aşçılık kursiyerleri; hijyenden, iş kıyafetine, meslek etiğinden, diksiyona, besin ögelerinden, porsiyonlamaya kadar geniş bir eğitim aldı. Çorbalar, soslar, deniz ürünleri, sebze yemekleri, et yemekleri, salatalar, makarnalar, pilavlar, geleneksel Türk mutfağına özgü yemekler, tatlılar ve uluslararası mutfaklarda pişirilen yemeklerden örnekleri öğrenen kursiyerler becerilerini geliştirdi.
 
Fatma Betül Batur Ünay’ın eğittiği Aşçılar Okulu kursiyerlerinden Işık Sayınar kursiyerlerin arasında önemli bir ödül de aldı. Gastronomi Kongresinde “Egeli Kibbe” adını verdiği yemekle özgün yemek kategorisinde ikinci olarak gümüş madalya kazanan Işık Sayıner’i kutlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, kendisine bir teşekkür plaketi verdi. 
 
Başkan Uyar, çok ciddi bir yarıştan gümüş madalya ile çıkan Sayıner’i kutladı, “Bu kursun mezunları profesyonel anlamda önemli kazanımlar elde etti” dedi. Kursiyerler, Kaymakam Önder Can’a da çiçek vererek teşekkür ederken, hazırladıkları birbirinden güzel yemekleri konuklara ikram etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler