Küçük Şefler Restoranı ile Çocuklar Eğlenerek Öğrenecek

Küçük Şefler Restoranı ile Çocuklar Eğlenerek Öğrenecek

Sabri Ülker Vakfı, Yemekte Denge Eğitim Projesi kapsamında okullarda eğitim materyali olarak...

Küçük Şefler Restoranı ile Çocuklar Eğlenerek Öğrenecek
Sabri Ülker Vakfı, Yemekte Denge Eğitim Projesi kapsamında okullarda eğitim materyali olarak kullanılacak “Küçük Şefler Restoranı” adlı hikâye kitabını tanıttı. 6-10 yaş arasındaki ilkokul çocukları için özel hazırlanan hikâye kitabı, Türkiye’de 7.yılında toplam 6 milyon çocuk, ebeveyn ve veliye ulaşan projenin dengeli beslenme üzerine mesajlarını çocuklara görselliği zengin bir hikâye kurgusu içinde aktarmayı hedefliyor.
 
Sabri Ülker Vakfı, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü Yemekte Denge Eğitim Projesi kapsamında hazırlanan “Küçük Şefler Restoranı” adlı hikâye kitabını çocuklarla buluşturuyor.
 
Ayşe Şule Bilgiç’in kurucusu olduğu Düşyeri Çizgi Film ve Canlandırma Stüdyosu ekibi tarafından yaklaşık bir yılda hazırlanan Küçük Şefler Restoranı, Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin ana mesajlarını keyifli ve sürükleyici bir hikâye ile aktarıyor. Küçük Şefler Restoranı ile çocukların eğlenerek öğrenmesi ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.
 
500 Bin Çocuk Küçük Şefler Restoranı İle Buluşacak
Pedagojik araştırmalar sonucunda uzman görüşlerin onayını alan Küçük Şefler Restoranı, ocak ayı itibariyle, Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin uygulandığı 500 pilot okulda eğitim materyali olarak kullanılacak. Kitap, 2., 3. ve 4. sınıf öğrencilerine ulaştırılacak.
 
Sabri Ülker Vakfı, ilerleyen zamanlarda okul öncesi ve 1. sınıflara özel, daha fazla çizim içeren üç farklı hikâye kitabını da çocuklarla buluşturmayı hedefliyor. İçeriğini her yıl yenileyen Yemekte Denge Eğitim Projesi, çocukları önceki yıllarda Warner Bros. karakterleriyle 10 adet yarı animatik filmle buluşturmuştu.
 
Yemekte Denge 7. Yılında 6 Milyon Kişiye Ulaşıyor
Yemekte Denge Eğitim Projesi, 2011 yılında Sabri Ülker Vakfı’nın temel misyonlarından biri olan “sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak” amacından hareketle hayata geçirildi. Ana mesajı “Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin.
 
Tek yapman gereken, dengeyi nasıl kuracağını öğrenmek” olan Yemekte Denge, çocuklarda dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlığı geliştirmeyi amaçlıyor. 2017-2018 Eğitim – Öğretim dönemiyle birlikte 7. yılına giren proje, 10 ilde (İstanbul, İzmir, Aydın, Gaziantep, Kahramanmaraş, Trabzon, Sinop, Kayseri, Antalya, Erzurum) 6 milyonun üzerinde çocuk, öğretmen ve ebeveyne ulaşıyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler