Gelenekten Geleceğe…

Gelenekten Geleceğe…

Mutfak hayatımızın her alanında… Evde, okulda, hastanede, işyerlerinde, kışlada Mehmetçiğin...

Gelenekten Geleceğe… "Alper TEKBAŞ"
 
Mutfak hayatımızın her alanında… Evde, okulda, hastanede, işyerlerinde, kışlada Mehmetçiğin yemekhanesinde, buluşmalarda, tanışmalarda, tanıtımlarda, sıradan bir günden en özel güne ama yemek hayatın vazgeçilmezi birde kalbinin lezzetini aşına katan mesleki olarak aşçılık yapanların dünyası ve değerleri var ki ahde vefa ustam diye devam eden sonsuz bir yolculuk, ülkemiz turizmi ve ekonomisi içinde yadsınmaz katkıları olan bir sektör.
 
Gastronomi turizmi her geçen gün önem kazanmaya devam ediyor.  Benim bu hafta üzerinde durduğum ve sizlerle paylaşmak arzusunda olduğum önemli ayrıntı ise ülkemizin beyaz üniformalı bayrak taşıyıcıları aşçılık mesleğine gönül vermiş emektarlarının Antalya’da ki dev organizasyonlarındaki coşkusu, birlik beraberlik ruhu…
 
Boynuz kulağı geçer ama kulağa hürmetini ve saygısını kaybetmeyecek ahde vefasını unutmayacak yaşatacak, özüyle sözüyle yaptıklarıyla hem kendi kişisel gelişimini hem de mesleki yaşamını geliştirecek, birleştirici, yapıcı, olumlu olacak. Bayrağına, devletine, milletine, ailesine ve çevresine değer katacak bir aşçı Türk’e yakışanı yapacak. Ecdadımızdan gelen örf, adet, gelenek ve göreneklerimizin bilincini taşıyacak, ben değil biz olarak değerlerimizi yaşatacak.
 
İyi bir yemek yapmanın püf noktaları ve birçok yemek tarifi yazılabilir ama bunların ötesinde birlik ve beraberlik ruhunu yansıtma gayreti, enerjisi, heyecanı ve sevinciyle Türkiye’nin her yerinden 7 ‘den 70’e bir araya gelmiş beyaz üniformalı güzel insanların buluşmalarına tanık oldum Antalya’da…
 
Öncelikle duygusal anlarla elini öperek çiçeğiyle, plaketiyle Türk mutfağının nur yüzlü, kıymetli şefi, mutfak şeflerinin babası İsmail Karataş’a aşçılık mesleğine yapmış olduğu katkılarından dolayı elini öperek ve geçmişten bugüne Türk mutfağının duayen şeflerini unutmayarak, tek tek isimlerini anarak mutfağın değerlilerini yaşatacaklarını ifade ederek uğurladılar.
 
TAFED Başkanı Zeki Açıköz liderliğinde omuz omuza vererek TAFED’e bağlı Türkiye genelindeki tüm dernekler çiçeği burnunda kurulan yepyeni heyecanı ile AGEB’in gelenekten geleceğe yemek yarışması organizasyonunda muhteşem, tablo gibi harika bir buluşmaya imza attılar.
AGEB Başkanı Şef Mustafa Erol ve tüm arkadaşlarını canı gönülden tebrik etmek isterim.  Belli ki yüreklerini ortaya koymuşlar, inanmışlar, yılmamışlar ve Antalya’da beklenen, özlenen, olması gereken mesleki birlik beraberlik, kardeşlik ruhunu yaptıklarıyla ortaya koymuşlar. Antalya’da bu haftaya damgasını vuran en önemli organizasyonu alınlarının akıyla gerçekleştirdiler. 
 
TAFED Başkanı Zeki Açıköz’ün güçlü lider kişiliği, cesareti,  kararlılığı, net duruşu ve tavrıyla bu gençlerin başaracaklarına inanıp meslektaşlarıyla birlikte onlara tam destek vermesi ve TAFED’e bağlı derneklerin değerli şeflerinin de katılımıyla A dan Z’ye kısıtlı imkanlarla çok güzel şeyler yaşattılar. Öğrencilerden ev hanımlarına, down sendromlu şeflerimize, sosyal sorumluluk projelerinden eğitim toplantılarına varana dek çok şey yaptılar. 
 
Antalya EXPO Center’da 29.Hotel Equipment-Uluslararası konaklama ve ağırlama ekipmanları İhtisas Fuarı ve 25.Food Product Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapsamında.  Aşçılık mesleğine gönül vermiş bu duygu dolu insanları gerçekten çok seviyorum. Her fırsatta onların yanında olabilmek, yaptıklarını sizlerle paylaşmak, hissederek yazmak çok özel bir duygu benim için. 
 
Emeksiz yemek olmaz, sizler olmadan Türk mutfağının anlamı, tadı olmaz. “Geçmişe saygılı geleceğe umutlu ol” diyerek çıktığınız bu meşakkatli yolculukta “gelenekten geleceğe” diyerek tıpkı çocuklar gibi şen, masum tertemiz hayallerinizle başarılara yelken açın. Akdeniz’de Gastronomi adına bir güneş doğdu ve gümbür gümbür geliyor Anadolu’nun yiğit evlatları Türk mutfağının emekçileri yolunuz açık olsun. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler