Türk Turizm Heyeti Özbekistan'da

Türk Turizm Heyeti Özbekistan'da

Turizm sektöründe faaliyet gösteren Türk iş adamları heyeti, Özbekistan'daki incelemelerinin ardından...

Türk Turizm Heyeti Özbekistan'da
Turizm sektöründe faaliyet gösteren Türk iş adamları heyeti, Özbekistan'daki incelemelerinin ardından Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abduhakimov ile görüştü.
 
Özbekistan'daki iş ve yatırım imkanlarını yerinde incelemek üzere ülkeye gelen turizm ve otelcilik üzerinde faaliyet yürüten iş adamları ile aralarında vali yardımcıları ve il kültür ve turizm müdürlerinin de yer aldığı Türk heyeti, Taşkent, Semerkant ve Buhara şehirlerindeki incelemelerinin ardından Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abduhakimov ile bir araya gelerek, ülkenin turizm ve otelcilik alanlarındaki iş ve yatırım imkanları hakkında bilgi aldı.
 
Toplantıda konuşan Abduhakimov, Türkiye'nin turizm alanındaki deneyim ve tecrübelerinden istifade ederek, ülkede turizmi geliştirmek ve ülkeye daha fazla turist getirmek istediklerini belirtti. Özbekistan'a gelen Türk seyyah sayısının yeterli olmadığını ve bu rakamın arttırılması için çalıştıklarını dile getiren Abdulhakimov;
 
Özbekistan'da yatırım ve iş yapacak Türk yatırımcılar için gereken tüm koşulları sağlamaya ve onları desteklemeye hazır olduklarını vurgulayarak, "Özbekistan'ın hazırlanmakta olan 10 yıllık turizm stratejisinde Türkiye'nin deneyim ve tecrübelerinden, ayrıca Türk uzmanların görüşlerinden yararlanmak istiyoruz" dedi.
 
Toplantıda konuşan Uluslararası Basın Kulübü Başkanı Şerzad Kudrathocayev de geçen ay Türkiye'de Anadolu Ajansı ve TRT dahil çeşitli basın kuruluşlarında görüşme gerçekleştirdiğini anlattı.
 
Kudrathocayev, bu görüşmelerde kendisinin "denizlere çıkışı olmayan Özbekistan'ın açık denize çıkması için en az iki ülkeden geçmesi gerektiği" şeklindeki ifadelerine karşılıklı olarak, Türk yetkililerin, "Türkiye'nin denizleri aynı zamanda Özbekistan'ın da denizleridir" şeklinde moral verdiğini ve bunun kendisini çok etkilediğini söyledi.
 
Türklerin dünyayı gezen bir millet olduğunu dile getiren Kudrathocayev, "Türkler, artık ata yurdu Özbekistan'ı da görmeleri, gezmeleri lazım. Bu topraklardan Anadolu'ya göç eden Türklerin kökleri ta Semerkant'a, Buhara'ya, Hive'ye dayanıyor" ifadesini kullandı.
"Özbekistan'da turizm sektörünün geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız"
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Deniz Ersöz de Özbekistan'ın son dönemde turizmin geliştirilmesi yolunda çok seri ve hızlı kararlar aldığını dile getirerek, Türkiye'nin, Özbekistan'da turizm sektörünün geliştirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.
 
Ersöz, ayrıca, Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abduhakimov'u Türkiye'ye ziyaret için davet ettiklerini ve bu ziyaret kapsamında Özbekistan-Türkiye turizm karma komisyon toplantısının yapılmasının planlandığını belirtti.
 
Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi'nde danışman olarak görev yapan eski milletvekili Sadık Badak da Özbekistan'ın turizm alanında çok kararlı ve liberal adımlar attığını dile getirerek, Türk turizmcilerin katılımıyla başlatılan yatırım alanındaki işbirliğinin ileride daha da gelişeceğini umut ettiğini belirtti. 
 
Badak, "Özbekistan, turizmde otel yatırımı ve işletmeciliği, restoran işletmeciliği, eğlence parkları yatırımı ve işletmeciliği, seyahat acentacılığı ve kış turizmi yatırımı ve işletmeciliği gibi alanlarda yeni fırsatlar sunuyor." ifadesini kullandı.
 
Toplantıda söz alan Türk iş adamları da Özbekistan'da turizmin ve turizm altyapısının geliştirilmesine ilişkin kendi görüş ve önerileri ile ülkede turizmin geliştirilmesindeki başlıca sorunları dile getirerek, bu konudaki en önemli sorunlardan birinin uçak biletlerinin pahalı olması olduğunu kaydetti. Başkan Abduhakimov da Türk turizm sektörü temsilcilerinin görüşlerini not aldı ve Türk iş adamlarının sorularını yanıtladı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler