Öğle Arasında Anadolu Lezzetleri

Öğle Arasında Anadolu Lezzetleri

Her mevsimin şifasını ve zenginliğini mönüsüne yansıtan, yöresel lezzetleri ön plana çıkaran Kiva, öğle...

Öğle Arasında Anadolu Lezzetleri
Her mevsimin şifasını ve zenginliğini mönüsüne yansıtan, yöresel lezzetleri ön plana çıkaran Kiva, öğle saatlerinde ev yemekleri yapmaya başladı. Deneyimli şef Deniz Şahin’in reçeteleriyle hazırlanan mönüde, Anadolu’nun hemen her yöresinden özgün lezzetler yer alıyor. Kiva Bomonti’nin, yeni tatlarını Şahin ile konuştuk.
Kiva Bomonti’nin lezzet hikayesi nasıl başladı?
Kiva Bomonti, tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nın yeniden işlevlendirilmesiyle hayat bulan bomontiada’da 2015 yılının sonunda açıldı. Uzun yıllar Galata’da kendi müdavimlerini yaratan Kiva’nın yeni konsept şubesi olarak misafirlerini gündüz restoran akşamları ise meyhane konseptiyle ağırlıyoruz. 
Kiva’da, Anadolu’nun hemen her yöresine ait   geleneksel lezzetleri özlerine sadık kalarak ve yöresel farklılıkları gözeterek hazırlıyor ve konuklarımıza sunuyoruz.  Her mevsimin şifasını ve zenginliğini mönümüze yansıtmaya özen gösteriyor, mevsimsel lezzetlerle mönümüzü sıkça güncelliyoruz.
Mutfağımızda kullandığımız pişirme yöntemlerinden sunumumuza kadar binlerce yıllık Anadolu yeme-içme kültürünü sahipleniyoruz. Bu yönüyle bakıldığında, zengin bir kültürün ortak değerlerini yaşatıyoruz. 
Kiva’nın yeni öğlen mönüsünde misafirleri neler bekliyor?
Kiva Bomonti’de mevsim sebzeleriyle hazırladığımız ve anne yemeği tadıyla misafirleriyle buluşturduğumuz öğle yemeği mönümüzü, açık büfe olarak sunuyoruz. Yöresel lezzetlerle zenginleştirdiğimiz mönüde; 
çorbalar, zeytinyağlılar, ara sıcaklar, tencere yemekleri, tepsi yemekleri, ot kavurmaları, pilavlar, dolma ve sarmalar, ana yemekler, salata ve piyazlar ile tatlı seçenekleri bulunuyor. Özellikle çorbalar ve zeytinyağlılarda çeşitliliği zengin tutmaya özen gösteriyoruz. 
Yaklaşık 35 farklı çorba reçetesinin yer aldığı mönümüzde mercimekten tutamaç çorbasına, karalahanadan tarhana, bulgur ve yaylaya kadar hem besin değeri yüksek hem de lezzetli çeşitler bulunuyor. Havaların ısınmasıyla birçok misafirimizin gözdesi olan zeytinyağlı seçeneklerimiz arasında kereviz, yaprak sarma, yer elması, Rum ve erik dolması gibi farklı alternatifler bulunuyor.
Açık büfeden istediğinizi seçebiliyorsunuz
Mutlaka tadılması gereken lezzetler sizce neler?    
Kiva’da her zaman Anadolu’nun sır lezzetlerini ve özlenen tatları günümüze taşımaya gayret ediyoruz. Mönünün tamamında bu özeni görebilirsiniz ancak özellikle tencere ve tepsi yemekleriyle birlikte ot kavurmalarının mönünün fark yaratan ve ayrıcalık sağlayan lezzetleri olduğunu söyleyebiliriz.
Tencere yemeklerinde huruştu, kestane aşı, yuvalama, Harput köftesi, analıkızlı, dana kavurma, kış güveci, kuru fasulye ve sulu köfte olmak üzere 40’ı aşkın yöresel yemeği misafirlerimize sunuyoruz. Tepsi yemeklerinde ise Ankara tava, hamsi çıt çıt, sini oruğu, elbasan tava, İzmir köfte, Kandilli mantısı, tavuk tandır ve pırasa musakka gibi tatlar öne çıkıyor. 
Bununla birlikte ebegümeci, kazayağı, pazı, karalahana, mendi, ıspıt ve ıspanak başta olmak üzere farklı bölgelere özgü 10’u aşkın ot kavurması hazırlıyoruz. Öte yandan Kiva müdavimlerinin her zaman favorileri arasında yer alan yıldız yemeklerimiz arasında; 
kuş mantısı, siner, kuzu şiş, pehli, soğan kebabı, yoğurtlu kebap yer alıyor. 8 farklı çeşit tatlı; kuşotu, zahter piyazı, karnıkara gibi salata ve piyazların yanı sıra içli köfte, atom kokoreç gibi ara sıcak çeşitliliğimizle doyurucu bir mönü sunuyoruz.
Açık büfe hangi saatler arasında kuruluyor?
Her öğlen 12.00-15.00 saatleri arasında kurduğumuz açık büfede, Anadolu’nun hemen her yöresine ait yemekler sunuyoruz. Dileyen misafirlerimiz mönüde yer alan hemen her şeyden tadımlık tabaklar tercih ediyor, bazı konuklarımız ise klasik çorba, ana yemek, salata ve tatlıdan oluşan kendi menülerini oluşturabiliyor. Lezzet çeşitliliğimiz her damak zevkine hitap ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler