Mengenli Aşçı Çin'de Türk Mutfağını Tanıtıyor

Mengenli Aşçı Çin'de Türk Mutfağını Tanıtıyor

Çalıştığı çeşitli ülkelerde dünya liderlerine yemek hazılarlayan Mengenli aşçı Birol Dinçli Çin’de kurduğu...

Mengenli Aşçı Çin'de Türk Mutfağını Tanıtıyor "FUAT KABAKÇI"
Çalıştığı çeşitli ülkelerde dünya liderlerine yemek hazılarlayan Mengenli aşçı Birol Dinçli Çin’de kurduğu restoran ile Türk damak tadını tanıtıyor - Dinçli: "Bana göre bir ülkenin tanıtımı en kolay yemek kültürü ile başlar"
 
Çeşitli ülkelerde dünya liderlerine yemek hazılarlayan Bolu Mengenli aşçı Birol Dinçli, Çin’de açtığı restoranda Türk mutfağını tanıtıyor. Restoran işletmeciliğinden önce çeşitli ülkelerde üst düzey otellerde yöneticilik ve baş aşçılık görevlerinde bulunan Dinçli AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anki en büyük başarısının uluslararası otellerde edindiği deneyimleri bir restorana aktarmak olduğunu belirtti.
 
İlk yurt dışı deneyimini 2000 yılında ABD’ye giderek yaşayan Dinçli, daha sonra İsviçre, Rusya, Kazakistan ve Yunanistan’ın ardından 2010 yılında Çin’e adım attığını anlattı. Yurt dışında 18 yılı geride bırakan Dinçli, Çin'de çalışmaya başladığını ve zaman zaman ailesinin kendisine destek olduğunu ifade etti.
 
Türk aşçı, Çin’deki ilk uluslararası tanınmışlığı olan bir otelde çalıştığını ve hedefinin her zaman "asla pes etmeden başarmak" olduğunu vurguladı. Dinçli, otelden ayrıldıktan sonra yerel makamlardan gerekli izinleri alarak kendi işini kurduğuna işaret ederek, Türk mutfağını Çinlilere tanıtan restoranının bir yılı geride bıraktığını söyledi.
 
- "Bir ülkenin tanıtımı yemek kültürüyle başlar"
Restoranı kurduğu andan itibaren "dürüstlük, yüksek hizmet kalitesi, Türk misafirperverliği ve Türk mutfağının tanıtılmasının Türkiye’nin tanıtımı için en önemli hizmet olacağını düşündüğünü" belirten Dinçli, “Bana göre bir ülkenin tanıtımı en kolay yemek kültürü ile başlar.” dedi.
 
Dinçli, Bus Grill Turkish Steakhouse adıyla açtığı restoranda hizmet verdiklerini belirterek, “Bizim burada oluşturduğumuz imajın Çin ile iş yapan Türk şirketlerine büyük katkısı olacaktır. Bu imajla Çinlinin Türk’e ve Türkiye’ye karşı olan güveni artacaktır.” ifadelerini kullandı. Çin’de 2018 yılının Türkiye Turizm Yılı olarak kutlandığını hatırlatan Dinçli, bu kapsamda Çin'deki Türk misyonları tarafından yapılan etkinliklerle Türkiye’yi tanıyan Çinlilerin ilk iş olarak restoranlarına geldiklerini ifade etti.
 
“Ülkemizi ziyaret eden çok sayıda Çinli müşterimiz var. Türkiye’de İstanbul, Kapadokya, Pamukkale’yi gezen Çinli müşterimizlerimiz bize geldiklerinde ilk önce tatlı ve Türk çayını soruyorlar.” diyen Dinçli, bu şekilde Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunduklarını dile getirdi.
 
Çin’den önce çalıştığı ülkelerde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin’de ise Microsoft’un kurucusu Bill Gates ve ünlü yatırımcı Warren Buffet’e yemek hazırlayan Dinçli, “Ben çocukluğumdan beri yurt dışındayım. 
 
Bir gurbetçi olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, böyle önemli başarılara imza atmak ve her zaman ilklere imza atmak benim hep ilkem olmuştur.” ifadelerini kullandı.
 
Dinçli, Şıncın’da kurduğu restoranla kısa sürede Çin’in ünlü sosyal paylaşım sitesi Weibo’da milyonlarca takipçiye ulaştığına dikkati çekerek, üç ay önce Thatsmag dergisinin düzenlediği “Yılın Restoranı" yarışmasında birinci olduklarını ve uluslararası tanınmışlığı olan büyük firmalara yemek veren iş sözleşmeleri imzaladıklarını dile getirdi.
 
Çin’de iki ve üçüncü şubeyi açmak için görüşmeler yaptıklarını dile getiren Dinçli, restoran konusunda markalaşmak istediklerini aktardı. Dinçli, “Çin’de bir Türk ve yabancı olarak bunu başardık, ne mutlu bizlere. İnanıyorum ki ekibim ile birlikte Asya’nın en iyi markasını yapacağız.” diye konuştu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler