Tyche Bereket Festivali

Tyche Bereket Festivali

Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Düzce Otları ...

Tyche Bereket Festivali
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Düzce Otları Tyche Bereket Festivali" başladı. Anıtpark Meydanı'nda kurulan stantlarda kent genelinde yetişen otlar sergilendi.
 
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen festivalde, hazırladıkları ürünleri sergileyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu.
 
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen,  yaptığı açıklamada, festivalin emek ve yürek festivali olduğunu söyledi.
 
 
Festival alanında maddiyata dayanan hiçbir şeyin olmadığını aktaran Dikmen, şöyle konuştu:
"Tarihten gelen bereketin bugünkü bereketle birleşmesiyle Tyche Bereket Festivali ortaya çıktı. Bu festival tarihle örtüşen bir festival, bu etkinliğin bir örneği daha yok. Burası emek ve yüreklerin birlikte attığı yer.
 
Festival alanındaki otları henüz sayamadık. Her gün yeni bir ot, yeni bir yemekle tanışıyoruz. Öyküleri ile bu festivale yürek veren otlar var."
 
- Bu yılın özel otu "kaldırık"
Dikmen, festival alanında bu yıl özel ot seçilen kaldirik otunun ikramının da yapılacağını ifade ederek, "Bu yıl özel olarak seçtiğimiz kaldirik otundan arkadaşlarımız yemek yaptı, turşusunu ve pizzasını yaptı. Bunları burada ikram edeceğiz. 
 
Kadınlarımız ve protokol üyeleri ile dağlara çıkıp bu özel ottan topladık. Buraya çuvallarla kaldirik getirdik, belki de bu otların bir çoğunu Belediye Başkanı ya da Vali toplamıştır." diye konuştu.
 
Festivalde çeşitli yarışmaların da yapılacağını belirten Dikmen, vatandaşları festivale davet etti. Festival, 3 gün boyunca devam edecek.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler