Gastronomi Öğrencilerine Altın Madalya

Gastronomi Öğrencilerine Altın Madalya

Üniversite öğrencileri dünyanın dört bir yanından gastronomi okullarının katılımıyla gerçekleşen Laureate...

Gastronomi Öğrencilerine Altın Madalya
Üniversite öğrencileri dünyanın dört bir yanından gastronomi okullarının katılımıyla gerçekleşen Laureate Culinary Cup’tan altın madalya ile döndü. Öğrenciler yarışmaya 6 aydır hazırladıkları yöresel menüyle katıldı.
 
Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’na bağlı gastronomi okullarının katıldığı Laureate Culinary Cup sona erdi. 
 
Aşçılık camiasında ve mutfak sanatlarında yemek yarışmalarında İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Simla Çilingiroğlu, Erk Er ve Sarp Doğu Adıgüzel, İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim görevlisi David Shipman liderliğinde katıldıkları yarışmada altın madalya kazandılar. Dünyanın dört bir yanından gelen başvuruların değerlendirilmesi sonucu Türkiye, Brezilya, Kosta Rika, Şili, Panama, Honduras, Meksika, Peru ve Avustralya’nın önde gelen gastronomi okulları yarışmaya katılmaya hak kazandı. 
 
Laureate Culinary Cup’ta dünyaca ünlü Avustralya William Blue, Universidade Anhembi Morumbi, Universidad del Valle de Mexico gibi gastronomi okullarının da aralarında bulunduğu toplam 12 okul yarıştı. Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim üyesi Dilistan Shipman, “2016 yılında katıldığımız yarışmadan birinci olarak altın madalyayla dönmüştük. 
 
Bunun üzerine bu yıl yapılacak yarışma için son iki yıldaki çalışmalarımız değerlendirildi. Son elemeye kaldık. Öğrencilerimizle birlikte 6 ay süren bir hazırlık süreci geçirdik. Menü oluştururken özellikle Osmanlı mutfağından, yöresel lezzetlerden ilham alındı" dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler