Paranın Ve Mutfağın Şefliği’ne Ünlüler’de El Attı

Paranın Ve Mutfağın Şefliği’ne Ünlüler’de El Attı

Dünya mutfakları denince ilk akla gelenlerden olan Osmanli ve Türk mutfağı, son yıllarda gastronomi atağına...

Paranın Ve Mutfağın Şefliği’ne Ünlüler’de El Attı
Gastronominin gelişmesi ile aşçılığa’ da ilgi arttı. Gözde meslekler arasına giren aşçılık mesleği, maaşıyla da göz doldurdu. Şeflerin maaşı 30 bin liraya kadar çıkıyor
Dünya mutfakları denince ilk akla gelenlerden olan Osmanli ve Türk mutfağı, son yıllarda gastronomi atağına kalktı. Sayıları gün geçtikçe artan yemek kursları ile her kesimden insanın mutfağa ilgisi arttı. Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından seçmelerin de öğretildiği, aşçılığın inceliklerinin paylaşıldığı kurslar dolup taşarken, sektörde maaşlar da dolgunlaştı. Gastronomi sektörünün gelişmesi ile restoran ve turizm işletmelerinde alaylı hem akademik şeflerin yanına okullu şefler de eklendi. 
Okullu şefler ile aşçılığın hem prestiji hem getirisi yükseldi. Mutfaklarda eğitim seviyesinin yükselmesi, ücretleri CEO'ların düzeyine çekti. Geleceğin şef adayları, ortalama 5 pozisyon yükselince, aylık 30 bin liraya varan maaşlara ulaşabiliyor. Türkiye'de alaninda markalaşmış otel ve yiyecek işletmelerinde, kariyer yolculuğu stajla başlıyor. Eğitimini tamamlamış şef adayları, ünlü otel ve restoranlarda 3 bin liradan staja başlayabiliyor. Adaylar yeteneği, el lezzeti ve çalışma performansına göre adım adım maaşını 30 bin liraya kadar çıkarabiliyor. Ünlü şeflerin maaşları ise bazen 50 bin lirayı buluyor.
Ünlüler’de Mutfakta
Pek çok ünlü ismin de mutfağa ilgisi var. Kimi yetiştirdiği organik ürünler ile yemek pişiriyor, kimi restoranlara tatlı hazırlıyor.
Manken ve sunucu Tülin Şahin'in, Tuliss ismini verdiği tatlısı Çırağan Sarayı'nda konuklara sunuluyor. Modayla lezzeti birleştiren tatlı, yenilebilir bir kurabiye evin içinde yer alıyor. 120 kalori olan tatlı; bitter çikolata ve yaban mersiniyle süsleniyor.
Oyuncu Şahan Gökbakar'ın eşi Selin Gökbakar da mutfağa meraklı isimler arasına girdi. Mutfaktaki maharetleriyle bilinen Gökbakar, sık sık yaptığı yemeklerin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşmayı da unutmuyor. Oyuncu Ceyda Düvenci de ciddi anlamda mutfak eğitimi alan isimlerden. Neslihan Alkoçlar, Pınar Altuğ ve Elif Gönlüm de mutfaktaki becerileri ile dikkat çeken isimler arasında bulunuyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler