Türkiye'nin Levrek, Çipura Ve Alabalıklarının Çin'de Tanıtımı Yaptı

Türkiye'nin Levrek, Çipura Ve Alabalıklarının Çin'de Tanıtımı Yaptı

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan,...

Türkiye'nin Levrek, Çipura Ve Alabalıklarının Çin'de Tanıtımı Yaptı
Sinan Kızıltan, Çin'de su ürünleri tüketiminin yaygın olduğunu, 50 milyon alım gücü yüksek müşteri kitlesi bulunuyor. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen Fisheryseafood Expo 2017'ye (FISHEX) katılarak levrek, çipura ve alabalık tanıtımı yaptı.
 
Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri, levrek ve çipurada Avrupa'da yüzde 25 pazar payına ulaştıktan sonra yönünü dünya devi Çin'e çevirdi. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, 25-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou kentinde düzenlenen Fisheryseafood Expo 2017'ye (FISHEX) 18 metrekarelik info stant ile katılarak levrek, çipura ve alabalık tanıtımı yaptı. 
 
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Çin'de su ürünleri tüketiminin yaygın olduğunu, 50 milyon alım gücü yüksek müşteri kitlesi bulunduğunu, bu kitlenin Türk balıklarını daha çok tüketmesini istediklerini belirtti.
 
Çin, 7.5 Milyar Dolarlık Dev Bir Pazar
Yakın gelecekte Çin'in dünya ekonomisinde bir numara olmasının beklendiğine işaret eden Kızıltan, "Çin'de balık yanında, karides, istiridye, deniz tarağı, deniz patlıcanı gibi ürünler yoğun tüketiliyor. 
 
Yıllık su ürünleri ithalatları 7.5 milyar dolar seviyesinde. Bizim Çin'e ihracatımız ise 3 milyon dolar seviyesinde. Su ürünleri sektörümüz bu pazara yoğunlaştığı takdirde ihracatımız katlanarak artabilir. Türkiye'den Uzakdoğu'ya özellikle deniz patlıcanı ihracatımızı arttırabiliriz. Bunun yanında tüm dünyada beğenilen levrek, çipura ve alabalığımızı da Uzakdoğululara daha fazla ihraç edebiliriz" dedi.
 
Çin'de, alım gücü yüksek, deniz ürünlerini çok seven ve tüketen kesimin, alternatif lezzetleri ve türleri denemek istediklerini belirten Kızıltan, "Bizim Akdeniz ürünlerimiz levrek ve çipura hem Akdeniz mutfağı mönülerini sunan restoranlara hem de geleneksel Çin mutfağına girmiş durumda. 
 
Çinliler, dünyayı geziyor ve yeni keşfetmeye başladıkları lezzetleri ülkelerinde de bulmak istiyorlar. Salt ürünlerimizi değil aynı zamanda Türk mutfağını da tanıtarak Çin'de sürdürülebilir bir pazar payına erişmek istiyoruz. Çin'deki tanıtım çalışmalarımıza sonraki yıllarda da devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
 
Çin'i alternatif hedef pazar olarak gördüklerinin altını çizen Sinan Kızıltan, büyük fırsatları değerlendirmek ve yeni ihracat bağlantıları kurmak amacıyla fuara katıldıklarını sözlerine ekledi. Fuara 63 ülkeden 418 firma katılırken, yaklaşık 33 bin kişi ziyaret etti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler