Katmer Tarifi

Katmer Tarifi "Denizli"

Geleneksel Ege mutfağının birçok yemeğinin piştiği yörede, yemek kültürü geçmişten... Un yapacağımız katmer sayısına göre yoğrulur. İsteğe göre peynirli ya da susamlı iç hazırlanır...

Geleneksel Ege mutfağının birçok yemeğinin piştiği yörede, yemek kültürü geçmişten bu yana korunmaya devam etmektedir. Zeytinyağlılarının büyük bir önem taşıdığı mutfakta er çok dikkat çeken yemekler arasında un çorbası, darı ekmeği, sıyırma ve Tirit bulunmakta. Ayrıca kendi adıyla anılan Denizli turşusu ve Denizli kebabı da en çok bilinen yemekler arasındadır.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Bir de hatırlatalım; eti elle yemek gerekiyor. 
Denizli mutfağının Zeytinyağlı yemeklerin yanı sıra etin de öne çıktığı mutfakta tas kapaması, tandır ve kuzu çevirme gibi lezzetlerde var. Kebap yemek isteyenler için kuzu tandırda 4 saat piştikten sonra servis edilmektedir. Kebabı tatmak için Kebapçı Baki ve Kocabaylar Kebap Salonu gidilebilecek iki önemli ve meşhur alternatif.
 
Denizli mutfağından Salaş bir yer arayanlar içi Kebapçı Halil uygun bir seçenek olacaktır. Genelde dolu olan mekanda kredi kartı geçmiyor bu yüzden bu restoranı tercih etmeyi düşünenler yanlarında nakit taşı malılar. 
 
Katmer Tarifi  "Denizli"
Katmer Tarifi 'nin Malzemeleri: 
 
*     Un
*     Peynir    
*     Soğan      
*     Yağ
*     Susam 
 
Katmer'in Hazırlanış Tarifi :
Un yapacağımız katmer sayısına göre yoğrulur.
İsteğe göre peynirli ya da susamlı iç hazırlanır.
Açılan bezelere hazırlanan iç göz kararı konulur. 
Daha sonra kızdırılan sacda yağlanarak pişirilir. 
 
Katmer Tarifi' nin Servisi:
Sıcak olarak çay veya ayran ile servis yapılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Katmer Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler