Biber Kızartması Tarifi

Biber Kızartması Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızda Birçok sebze kızartılarak ve ızgara yöntemiyle pişirilebilir. Biber, patates, patlıcan soyularak yağda kızartılır. Ayrı bir kapta yoğurt, su, dövülmüş sarımsak, tuz...

Geleneksel Türk Mutfağında Biber Kızartması Tarifi
Geleneksel Türk Mutfağında Biber Kızartması Tarifi 'nin Malzemeleri: 
 
*      1 Kg. Biber 
*      2 Adet Patates 
*      1 Kg. Süzme Yoğurt 
*      2 Diş Sarımsak 
*      Yarım Su Bardağı Çiçek Yağı 
*      1 Tatlı Kaşığı Tuz 
*      1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber 
*      1 Adet Patlıcan 
*      2 Adet Domates 
*      Yarım Bağ Maydanoz 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Biber Kızartması 'nin Hazırlanış Tarifi :
Biber, patates, patlıcan soyularak yağda kızartılır.
Ayrı bir kapta yoğurt, su, dövülmüş sarımsak, tuz karıştırılır ve yoğurt koyu kıvama getirilir. 
Servis tabağına alınan kızartılmış malzemelerin üzerine dökülür.
Ayrı bir tavada yağ ile kırmızıbiber kızdırılır, üzerine dökülür, üzeri domates ve maydanoz ile süslenir. 
 
Geleneksel Türk Mutfağında Biber KızartmasınıServisi :
Soğuk olarak servis yapılır.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Az Malzemeyle Mükemmel Lezzetler Soslu Biber Kızartması” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz. 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında Yöresel Mutfaklarımızda Birçok sebze kızartılarak ve ızgara yöntemiyle pişirilebilir.
Patlıcan kızartma, kabak kızartma, biber, domates, havuç ve mücver çok sevilen kızartma çeşitleri arasındadır. Ayrıca zeytinyağlılar Türk mutfağında kendine has bir yer kaplar. Bu yemekler bazan daha ucuz olan diğer sebze yağlarıyla da hazırlanabildikleri halde zeytinyağlılar olarak bilinirler.
 
Zeytinyağlı taze fasulye, fasulye pilaki, zeytinyağlı dolma, zeytinyağlı enginar ve bakla bu sınıfa giren yemekler arasındadır.

 Türk mutfağındaki sebzeler arasında patlıcan çok özel bir önem taşır. Patlıcan sebze olarak dünyanın birçok ülkesinde yendiği halde çeşitlilik açısından Türk mutfağını dünyanın en çok patlıcan yemeğine sahip mutfak olarak saymak bir abartma sayılamaz. Türk mutfağında patlıcan dolma, kızartma, musakka, pilav, salata ve ızgara dahil sayısız patlıcan yemeği mevcuttur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler