Volkan Şef Stajyerleri İçin Veda Yemeğinde

Volkan Şef Stajyerleri İçin Veda Yemeğinde

Yeteri kadar bulaşık yıkadıktan sonra bölümün birisine çırak olarak alınır ve meslek yaşamına devam ederdi...

Volkan Şef Stajyerleri İçin Yaptığı Veda Yemeğinde
TAH- Sadi GÜR
Aşçılık mesleğine gönül vermiş , ender rastlanacak üniversite mezunu aşçıbaşılardan renkli siması ile tanınan Mukarnas Resort SPA mutfak yöneticisi Volkan ÇALAN ustamız ile geçtiğimiz günlerde stajyerleri için yaptığı veda yemeğinde bir araya gelme fırsatı bulduk. 
 
Kendisi ile yaptığımız kısa söyleşide değerli Exc. şefimiz stajyerlere çok önem verdiğini ve gelecegimizin mutfak mirası olan Türk mutfağını emanet edeceğimiz  stajyer ögrencilerimizi yetiştirmek ve onlara Türk mutfağı ve turizimde bizleri gelecekte Nesillere  temsil edebilecek başarılı Nesiller yetiştirmekten mutlu olduklarını dile getiren volkan şef sözlerine şöyle devam etti; 
 
Şu dönemlerde aileler çocuklarını aşçıbaşılara emanet eder eti senin kemiği benim der ve gençler bulaşıkhaneden mesleğe başlatılırdı ; 
Yeteri kadar bulaşık yıkadıktan sonra bölümün birisine çırak olarak alınır ve meslek yaşamına devam ederdi. bu sürecin ismine aşçılar arasında Alaylı aşçı denirdi. Malesef günümüzde alaydan aşçı yetişmemekte ve meslekte alaylı alt eleman bulmakta zorlanmaktayız. 
 
Sebebi aileler artık kabuk değiştirdi. gelişen dünya ve zorlaşan ekmek  bulma çabası aileleri çocuklarını okutmaya teşvik etmektedir. bizimde mutfaklarımızı yaşatabilmek adına genç aşçılara ihtiyacımız var. 
 
Bu sebeple sektöre mektepten aşçı yetiştiren okullar ve onlara eğitim veren öğretmenleri çok yakinen takip etmekteyim.  her türlü desteği vermekteyim. kendimde mektepten yetişen bir aşçıbaşı olmam sebebi ile stajyerler benim için ayriyeten dahada bir önem arz etmektedir. 
 
Onlara baktığımda kendi geçmişi görmekteyim ve onlarında sektörde saygın yerlere gelebilmeleri için elimden gelini yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim. hepsi pırıl pırıl meslektaşımız gelecekte koltuğu devredeceğimiz cengaverler. 
 
Türk aşçı haberleri aracılığı ile kendilerine onları yetiştiren başta ailelerine ve öğretmenlerine bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunarım. dedi.  Bizde bu duyarlı davranışı ve bakış açısından dolayı kendisine teşekkür eder meslek yaşamında başarılar dileriz. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler