Kereviz Salatası Tarifi

Kereviz Salatası Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklarda Kereviz Salatası Tarifi,Ülkemizde oldukça sık tüketilen kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, maydanoz...

Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklarda Kereviz Salatası Tarifi
Kereviz Salatası Kullanılan Malzemeler
 
*   2 Orta Boy Kereviz, 
*   Yarım Limonun Suyu, 
*   2 Yemek Kaşığı Mayonez, 
*   2 Yemek Kaşığı Yoğurt, 
*   2 Diş Sarımsak, 
*   2 Yemek Kaşığı Ceviz içi. 
 
Kereviz Salatası Yapılış Tarifi
Kerevizlerin sert olan dış kabuklarını soyun, çukurca bir kaba su ve yarım limonun suyunu koyun. Kerevizleri el rendesinin bıçaklı geniş yanı veya mutfak robotu ile çok ince yuvarlaklar (cips) şeklinde kesin ve hemen limonlu suya atın. 
 
Doğrama sona erince, her seferinde 3-4 kereviz cipsini alıp üst üste doğrama tahtasına koyun, bıçakla kibrit çöpü kalınlığında çubuklar halinde doğrayıp tekrar limonlu suya atın. Diğer yandan mayonez, yoğurt, ezilmiş Sarımsak ve tuzu karıştırın. 
 
Limonlu sudan çıkartacağınız kereviz çubuklarını zedelemeden sıkarak suyunu süzün, mayonez yoğurt karışımına ekleyin, karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine küçük ceviziçlerini yerleştirin. 
 
Salatanın üzerine mevsiminde beyaz kısımları temizlenmiş ekşi olmayan küçük mandalina dilimleri koyarsanız hem ekşi hem tatlı bir lezzet alır, hem de çok hoş kokular duyarak kereviz yediğinizi farketmezsiniz.  " Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar, Salata Tarifleri"
 
Türk Aşçı Haberlerinden İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler yapmış olduğumuz bir araştırmada nefis Salata tarifini ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Kereviz Salatası Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Salata tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Kerevizin faydaları nelerdir? Kerevizin yararları
Ülkemizde oldukça sık tüketilen kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Peki, maydanoz ve rezene ile aynı aileden olan kerevizin faydaları nelerdir? İşte kerevizin olumlu birçok özelliği...
 
Sebze meyve alışverişlerinde önemli bir yer tutan kereviz, sanıldığından daha fazla fayda içermektedir. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan kereviz, maydanoz ve rezene ailesinden bir bitki türüdür. Gerektiğinde zeytinyağlı olarak, dolması yapılarak, haşlanmış sebze olarak hatta ve hatta çorbası ve salatası olarak çok çeşitli bir biçimde mutfaklarda yapılan kereviz, birçok açıdan insan sağlığına zararlıdır.
 
Mutfaklarda yeşil yapraklı sebzelerin tercih edildiği aşikâr bir durumdur. Birçoğumuz evde sebze yemeği yapımında yeşil yapraklı sebzeleri tercih ediyoruz. Bunun nedeni ise, yeşil yapraklı sebzelerin sağlık açısından faydasının olması ve kalorilerinin düşük olmasından kaynaklanıyor.
 
Kereviz de aynı şekilde yeşil yapraklı maydanoz ailesinden bir bitki olduğundan çokça tüketilmektedir. Kerevizin içerdiği tohumlar da geçmişten bugüne kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. Peki, sebzeler arasında bu kadar değerli olan kerevizin faydaları nelerdir?
 
Kerevizin faydalari nelerdir?
Kereviz, vücutta böbrek üstü bezleri çalıştırarak sinir ve yorgunluğa iyi geliyor. Kanı pisliklerden arındıran kereviz, yüz bölgesi başta olmak üzere vücutta çıkan sivilcelerin giderilmesine de fayda sağlıyor. Vücutta en çok efor sarf eden organlar arasında olan karaciğerin şişliğini de gideren kereviz, organın yorgunluğunu da alıyor.
 
Sarılığın giderilmesinde de önemli rol oynayan kereviz, böbreklerin aktif olarak çalışmasını sağlıyor ve fazla suyu dışarı atıyor. Böbreklerde yer edinen kum ila taşı döküyor. Ayrıca kilo problemi olan bireylerin de yemek menülerinde özellikle seçtiği kereviz zayıflamada yardımcı oluyor.
 
En başında da dediğimiz gibi, kerevizin faydaları saymakla bitmiyor. Kereviz yeşil yapraklı sebzeler arasında antioksidandan görevi gören özelliğe sahiptir. Yapısında olan potasyum, manganez, sodyum vb. çok sayıda mineral kerevize olan ilgiyi arttırmaktadır. A ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Afrodizyak özelliğe sahip olması, cinsel gücü arttırmada da fayda sağlamaktadır. Kadınların adet dönemlerinin düzenlenmesinde yarar sağlar. Diyabetik bireyler kan şekerini kontrol altına alarak şeker hastalığına karşı fayda sağlar.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler