Yoğurtlu Turp ve Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Yoğurtlu Turp ve Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Bugün çok faydalı ve kolayca yapabileceğiniz iki salata tarifim var sizler için. İki sebzede bağışıklık sistemimiz için gerekli ve şifa deposu. Yoğurtlu...

Yoğurtlu Turp ve Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Bugün çok faydalı ve kolayca yapabileceğiniz iki salata tariflerim var sizler için. İki sebzede bağışıklık sistemimiz için gerekli ve şifa deposu.
 
Yoğurtlu Turp Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu Turp İçin Kullanılan Malzemelerimiz:
 
Orta Büyüklükte 1 Adet Kırmızı Turp
*      1 Kase Yoğurt
*      Tuz.
 
Bu Salata Yine Benim Aile Büyüklerimden Öğrendiğim Bir Salata. Kırmızı Turpta, Kara Turpta Kullanabilirsiz. 
 
Yoğurtlu Turp Yapılış Tarifi:
 
Yoğurtlu Turp ve Kereviz Salatası
Kırmızı turbu soymuyoruz. Kara turp soyularak yapılıyor. Güzelce yıkadığımız kırmızı turbu rendeliyoruz ve istediğimiz miktar yoğurtla karıştırıyoruz. Tuzunu ekliyoruz. İsterseniz servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz. 
Afiyet olsun.
 
Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?
Kereviz Salatası İçin Kullanılan Malzemelerimiz :
 
*      Büyük Boy Bir Kereviz Ve Taze Yaprakları
*      Yarım Limon Ve 1 Portakal Suyu
*      Ceviz ( İsteğe Göre)
*      Tuz
 
Kereviz Salatası Yapılış Tarifi:
 
Yoğurtlu Turp ve Kereviz Salatası
Limon ve portakal suyunu bir kaseye alıyoruz. Kerevizimizin kararmasını önlemek için bu suyun içine rendeliyoruz. yeşil yapraklarını doğruyoruz, tuzunu ekliyoruz ve salatamız hazır. İsterseniz içine yarım portakalda doğrayabilirsiniz. (Bu tarifle kara turpta güzel oluyor.) 
Afiyet olsun.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Fazile Paksoy'a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler