Bu Bir Bayrak Yarışıdır !!!

Bu Bir Bayrak Yarışıdır !!!

özellikle de genç kardeşlerim dernek vede derneklerin birleşip federasyon olması çok güzel bişey. Derneklerin...

Bu Bir Bayrak Yarışıdır !!!
sevgili meslektaşlarım şeflerim ustalarım;
özellikle de genç kardeşlerim dernek vede derneklerin birleşip federasyon olması çok güzel bişey. Derneklerin ve federasyonların düzenlediği yarışmalarda mesleğimizin gelişmesi adına çok daha güzel vede gurur verici bir olay. Şimdi  genç arkadaşlarıma  soruyorum bu meslek bu dernekler ve federasyonlar kurulmadan önce bu mesleğe gönül vermiş binlerce ustamız vardı ve  bu mesleği icra etmişti vede  bizlere kadar getirmişlerdi.
 
Bu bir bayrak yarışıdır. Demekki bu mesleği icra etmek için illaki bir dernek altında toplanmak veya yönetiminde bulunmak gerekmez. Bu sadece son yıllarda aşçılık mesleğinin tv lerde fazlaca yer alması ve birkaç ustanında çok fazla ünlü olma şansını yakalamasıyla gençler tarafında fazlaca heveslenilmiş hatta üniversitelerde açılan gastronomi bölümleride buna yol açmıştır. Yarışmalarda verilen  madalyalarda bu hevesi fazlaca artırmıştır.
 
Şimdi facede madalyalı resmi olmayan yok gibi şimdi  madalya alınan çalışmaların hangisi veya kaç tanesi gerçek hayatta restaurantlarda ve otellerde menüye konuluyor yarışmalarda alınan madalyalar çok iyi usta olmanın göstergesi değil, sadece yarışmaya katılanlar arasında seçilen ve literatüre uyan yemeklerin sunumuna verilen ödüldür.
 
Bu ülkede madalya almamış binlerce usta var. Hele gençler siz daha Türk Mutfağını Öğrenmeden dünya mutfağı şefi havasına giriyorsunuz.  Daha pirinç pilavını yapmayı bilmeyen birçok madalyalı kardeşlerimiz  var. Daha çok çalışmanız gerek çırak olmadan, kalfa olmadan, usta olma peşindesiniz. 
 
Yanlış yoldasınız…  
Sizin yapmanız gereken önce geleneksel Türk mutfağını iyice öğrenmek ve sonrada Dünya Mutfağını geliştirmek. Federasyonlarla ilgili olarak ta şunu söyleyeceğim her  federasyona bağlı ortalama 10 dernek olsa ortalama 30 ar kişiden oluşan yönetim kurulu olsa 40 dernek X  30 = 1200 kişi yönetim kurulu yapar. Yani bu ülkede ortalama bu mesleği yapan 200 .000 aşçı ve aşçı yardımcısı var 200.000 kişinin dernek ve federasyonun yönetime girmesi mümkün değildir.
 
Sadece çalıştığınız şehirlerdeki derneklere üye olup destek verebilirsiniz. İlerleyen zamanlardada yönetime girme şansınız olabilir yapmanız gereken çok okumak, çok araştırmak , çok çalışmaktır. Kötüleri değil iyileri örnek almaktır. Yapılan yanlışlardan ders çıkartıp sizler bu yanlışlara düşmeyeceksiniz buda en iyisini öğrenmek ve bilmekle olur herkes bir mesleği yapabilir herkes usta olur ama herkes adam olamaz iyi birer ADAM olmanız dileklerimle sevgiler....
 
 Aşçıbaşı Murat Özalper


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler