Patatesli Salata Tarifi

Patatesli Salata Tarifi

Patatesin Faydaları nelerdir? Patates yer altında yumru kısmı yenilebilen bir besin maddesidir. Ayrıca patates Ayrıca patates bitkisinin yapraklarından da farklı yiyecekler sağlanmaktadır...

Patatesli Salata Tarifi
Patatesli Salata Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Adet Orta Boy Patates
*    1 Adet Orta Boy Havuç
*    1 Adet Orta Boy Salatalık
*    2 Yemek Kaşığı Rendelenmiş
*    Salatalık Turşusu
*    3-4 Dal Dereotu
*    2-3 Diş Sarımsak
*    3 Yemek Kaşığı Yoğurt
*    1 Yemek Kaşığı Mayonez
 
Patatesli Salata Hazırlanış Tarifi
Patatesleri çok fazla yumuşak olmayacak şekilde haşlayın ve rendeleyin.
Salatalığı kabuğu ile rendeleyin.
Havucu rendeleyip çok az sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Havuç ve patates ılınınca tüm malzemeleri karıştırın.
 
 
Türk Aşçı Haberleri "Alternatif Tarif";
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis salata tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Patatesli Salata” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Patatesin Faydaları nelerdir?
Patates yer altında yumru kısmı yenilebilen bir besin maddesidir. Ayrıca patates bitkisinin yapraklarından da farklı yiyecekler sağlanmaktadır. Patates bütün yıl boyunca bulunbilen ve her ay hasad edilir.
 
Patates, pirinç, buğday ve mısır sonra dünyada en çok tüketilen dördüncü gıda kaynaklarından bir tanesidir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir. Genelde sağlık açısından çok faydalı ve güvenle tüketilebilecek besin kaynakları arasında gösterilir.
 
Patates A,C, K , B6 ve E vitaminleri içermektedir, bunun yanında folatlar açısından da zenginidir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum , demir, magnezyum, demir, bakıri manganez içermektedir.
 
Patatesin Cilt Sağlığına Faydaları:
Patates en fazla cilt sağlığına faydalıdır. Bu özelliğinden dolayı çok yaygın olarak kullanılır. Patates göz atrafında oluşan mor halkaların giderilmesine yardımcı olabilir. Göz atrafındaki siyah halkaları gidermek için gözleriniz kapatın ve üzerine bir selpak koyduktan sonra daha önce dilimlediğiniz patatesleri gözlerinizin üzerine koyun ve 15-20 dakika bekleyin. 20 dakika sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu ugulama gözlerin etrafında oluşan siyah halkaları ortadan kaldıracaktır.
 
Patates Kırışıklıkları ve Siyah Lekeleri Giderir:
Cilt sağlığı açısından patatesin diğer bir faydası cilt üzerinde meydana gelen kırışıklık ve siyah lekeleri gideriyor olmasıdır. Kırışıklıkları giderdiği gibi aynı zamanda cilde doğal bir yumuşaklık katabilir. Siyah lekelerden kurtulmak için ise , blenderde papatesi iyice öğütülmüş patatesi 5 dakika boyuncacilde uygulayın ve daha sonra ılık su ile cildnizi yıkayın. Bu uygulama sayesinde siyah lekelerden kurtulanilirsiniz. Bunu düzenli olarak 20 gün boyunca yapın.
 
Güneş Yanıklarını Tedavi Eder:
Patates güneş yanıkları için harika bir tedavi yöntemidir. Bunun için dilimlediğiniz patatesi yanık olan kısma koyun ve 10 dakika bekleyin. Bu uygulama hem güney yanıklarının enden olduğu ağrıyıa zaltır, hem de güneş ışınlarının verdiği hasarı giderebilir.
 
 
Kuru Ciltler İçin Patates:
Eğer kuru cilde sahipseniz patates yardımı ile günde birkaç dakika ayrırarak bu sorundan kalıcı olarak kurtulabilirsiniz. Rendelenmiş patatese bir miktar hakiki yap katarak cildinize makse şeklinde 20 dakika uygulamanız cildinizin nemlenmesini ve yumuşamasını sağlayabilir. Ayrıca bal karılımı cildinizin temizliğini sağladığı gibi, cilt hücrelerinin sağlığının korunmasına yardımcı olabilir.
 
Patates Cildi Temizler:
Patatesi rendeleyerek yüzünüze 10 dakika boyunca masaj yaparak uygulanamanız, cildinizin ölü hücrelerden ve yağlardan temizlenmesine büyük ölçüde katkı sağlayabilir.
 
Patatesin Cilt Sağlığına Diğer Faydaları:
Patates ciltt meydana gelen döküntü ve kaşıntılara karşı etkilidir. Bunun yanında böcek ısırmalarına karşı da patates kullanılabilir. Tahrip olan kısma 4-5 dakikalığına patates uygulamanız hem ağrıyı azaltır hemde çabuk iyileşmesini sağlar. Bunun yanında patates gözlerin etrafında oluşan torbalanma problemlerinin üstesinden gelebilir.Göz çevresinde meydana gelen şişlikler için eşsiz bir elternatif tedavidir.
 
Patates Saç Sağlığını Korur:
Patates, cilt sağlığı yanında saç sağlığı açısından da çok faydalıdır. Saç macunlarında yaygın olarak kullanılır. Patatesi iyice rendeledikten sonra bir tane yumurta ve 6-7 damla limon suyu ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı saçlarınızın köküne 20-25 dakika boyunca uygulayın. Bu karışım saçlarınıza doğal bir parlaklık ve şampuan etkisi kazandıracaktır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler