Uşak Tarhanası Dünya Sofralarında

Uşak Tarhanası Dünya Sofralarında

Uşak Tarhanasının Ünü Sınırlarımızı Aştı. Uşak Tarhanası Dünya'ya Sunulacak. Uşak’ta sofralarda lezzetle tüketilen tarhana, paketlenerek dünya pazarına sürülmeyi bekliyor...

Uşak Tarhanası Dünya Sofralarında
Uşak Tarhanasının Ünü Sınırlarımızı Aştı. Uşak Tarhanası Dünya'ya Sunulacak. Uşak’ta sofralarda lezzetle tüketilen tarhana, paketlenerek dünya pazarına sürülmeyi bekliyor.
 
400 yıl önce Yavuz Sultan Selim Han’ın Mısır seferine çıkarken ikmal maddesi olarak kullandığı tarhana şimdi dünya pazarına açılmaya gün sayıyor. Yavuz'un Mısır seferine giderken tarhanayı ikmal maddesi olarak ikmal etmesi ve Uşak ilimizin kışlı yazlı vazgeçilmez yiyeceği olan tarhana dünya pazarına girmeye gün sayıyor.
 
Yöresel Ürünlerini dünyaya pazarlayan Ekol Food, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (Taşpakon) girişimi ve Uşak aşçılar ve pastacılar Derneğinin (Uşapader) katkısı ile Uşak yöresel ürünü.
 
Uşak tarhanası da artık dünyaya Spesifik gıda alanında en büyük firmalardan biri olan ve ithal ettiği yüksek kalitedeki ürünleri Türk ve yabancı şeflerin beğenisine sunan, hemen her mutfakta iz bırakan Ekol Food, 17 ülkeden, 70 adet marka, 1500 çeşit ürünle Dünya üzerindeki yenilikleri müşterilerine sunmaktadır. 
 
İtalya'da bulunan ofisi ile Ekol Food; 
peynirler, baharatlar, pirinçler, konserveler, makarnalar, sirkeler, soslar, turşular, mantarlar vs. bulunmaktadır. Meksika mutfağından Japon mutfağına kadar her tür mutfakta kullanılabilecek ürünler bulunmakta. 
 
Dünyaca markası ithalatçı firmalardan Ekol Food’un, Uşak yöresel ürünlerini pazarladığı Ekol Anatolia, Uşak aşçılar ve Pastacılar dermeği başkanı Fatih Demir’in katkısı ile Uşak'ın yöresel ürünü Uşak tarhanası da da artık dünyaya pazarlıyor. 
 
YÖRESEL MUTFAKLARTarhana Çorbasının Faydaları
Anadolu sofralarının vazgeçilmezi olan tarhana çorbası, pek çoğumuzun, özellikle kışın tükettiği çorbaların başında gelir.
ış aylarının en lezzetli çorbalarından biri olan tarhananın faydaları saymakla bitmiyor.
Vitamin ve mineral açısından zengin olan tarhana çorbası, buğday unu, yoğurt, maya, domates, biber, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatların yoğurulduktan sonra kurutulmasıyla elde edilen çok besleyici bir çorbadır.
Mayalama yani fermantasyon sonucu elde edilen tarhana her yaş grubu tarafından rahatlıkla tüketilebilecek bir besindir.
 
Tarhana Çorbasının Faydaları:
*    Bol miktarda A, B ve özellikle C vitamini, bol fosfor, iyot, silis, kükürt gibi vücuda çok faydalı maddeler vardır. 
*    Tarhananın vücuttaki fazla tuzu da attığını belirten uzmanlar, pankreası çalıştırarak insülin ifrazatını artırdığını, kanda şeker seviyesini ortaladığını kaydediyorlar.
*    Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. 
*    Nefes borusundaki pislikleri temizler. 
*    Damar tıkanıklığı ve daralmasını önler. 
*    Doğal tokluk hissi verdiğinden dolayı zayıflama ilacıdır. 
*    Birçok yiyecekte olmayan P ve K vitaminlerini içerir, P vitamini kanamaları önler ve yumuşatır, K vitaminide kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırır. 
*    Kansere karşı önemli bir koruma sağlayan antioksidan etkili quarcetin açısından en zengin bitki olan soğan tarhananın içindedir. 
*    Bağırsak temizlemede birebirdir. 
*    Astım ve bronşit hastaları için ön tedavidir. 
*    Çok etkili kolesterol düşürücü, mide asiti düzenleyicidir. 
*    Soğuk algınlığına karşı etkili vitaminler içerir. 
*    Cilt sıklığını korur. 
*    Acidophilus özellikle kadınlarda, cinsel organlardaki iyi ve kötü bakterilerin dengelenmesini sağlar. 
*    Yağ yakma özelliği olduğundan dolayı karın bölgesindeki zararlı yağları vucuttan atmaya yardımcı olur. 
*    Betaceroten antioksidan görevi görür. Kansere yol açan ve gözlere zarar verebilecek olan kimyasalları engeller.
*    Yüksek kan basıncı düşürmeye yardımcı olur.
 
Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklarımızın vazgeçilmezi, Yurdumuzun klasikleşmiş lezzetleri arasında yer alan tarhana çorbasının çeşitli tarifleri bulunuyor. Sarımsaklı tarhana çorbası, toz ya da kuru tarhana çorbası gibi çeşitleri olan tarhana çorbasının en lezzetli tarifini Türk Aşçı Haberleri olarak sizin icin hazırladik. “Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor”
 
Anadolu kokan en lezzetli tarhana çorbası nasıl yapılır? Ekşilisi, acılısı, sarımsaklısı sevilerek tüketilen tarhana çorbasının tarifinde en önemli detay toz tarhanaya sahip olmak. Toz tarhanayla, tarhana çorbası nasıl yapılır?
 
Kışın sofraların vazgeçilmezi ve şifa kaynağı tarhana çorbası bir çorbanın alabileceği en güzel hallerden, tariflerden biri. İşte tarhana çorbası tarifi…
 
Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası Kullanılan Malzemeler
 
*     3 yemek kaşığı toz Tarhana

*     1 Çorba Kaşığı Salça

*     1 Çorba Kaşığı Tereyağı

*     1 Çay Kaşığı Nane
Tuz

*     1 Çay Kaşığı Kırmızı biber
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞITarhana Çorbası Yapılış Tarifi
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 
1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 
5 su bardağı suyu ilave edin. 
Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.

Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 
15-20 dakika pişirin. 
1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızı biber ilave edip servis yapın.
 
Tarhana Çorbası Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tarhana çorbası yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli husus dibinin tutmamasını sağlamaktır. 
Bu durumla karşı karşıya kalmamak için tarhanayı sürekli karıştırmanız gerekir.
Tarhana çorbası, yapımında dikkat edilmesi gereken bir diğer durumda kıvamını doğru ayarlamaktır. 
Kıvamını doğru ayarlamadığınız taktirde, tarhana çorbasında küçük parçacıklar oluşacaktır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mediha Akkor
    2/6/2019

    Maşallah ustam, tebrik ederim.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler