Yoğurtlu Semizotu Tarifi

Yoğurtlu Semizotu Tarifi

Yoğurtlu Semizotu Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da yöresel mutfaklarda yapılan bir iştah açıcı dır. Semizotu Anadolu'nun çeşitli yörelerinde zeytinyağlı, iştah...

Yoğurtlu Semizotu; Osmanlı ve Türk mutfağı ve geleneksel Türk mutfağında da yöresel mutfaklarda yapılan bir iştah açıcı dır. Semizotu Anadolu'nun çeşitli yörelerinde zeytinyağlı, iştah açıcı, yoğurtlu olarak farklı şekillerde hazırlanan ve çok amaçlı kullanılan bir sebzedir. Türk Aşçı Haberleri Olarak bu gün sizlere Yoğurtlu Semizotu Tarifi veriyoruz.
 
Yoğurtlu Semizotu Tarifi
Yoğurtlu Semizotu Kullanılan Malzemeler
 
*   Yarım demet semizotu, 
*   1 Su Bardağı Yoğurt, 
*   1 Diş Sarımsak, 
*   1 Havuç Rendesi,
*   2 Yemek Kaşığı Ceviz içi, 
*   1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   1 Çay Kaşığı Pul Biber, 
*   Tuz. 
 
Nefis Ve Lezzetli İştah Açıcılar'dan Süper Bir Tarif Olan Yoğurtlu Semizotu Yapılış Tarifi
Semizotunu yıkayın, kalın saplarını atın, ince saplı yaprakları kesmeden elinizle ayırın, kurutun, çukur bir kaba koyun. Sarımsağı ayıklayın, biraz tuz ile ezin, yoğurda katın, karıştırın.
 
ÇORBALAR
Yoğurdun yarısını semizotuna katın, karıştırın, Havuç Rendesini de ilave ederek hepsini bir salata tabağına alın. Kalan yoğurdu üzerine yayın, ceviz içleri ile süsleyin, zeytinyağını gezdirtin, pul biberi ekip sofraya getirin. Semizotunu yoğurt ve ceviz yerine salatalık ve domates ile karıştırıp zeytinyağı ve limon ile de hazırlayabilirsiniz. 
 
Yalnız semizotunun kendisi ekşi olduğundan limon miktarını daha az koymak gerekir. Ayıklayacağınız semizotu saplarını pirinç, domates ve Sarımsak ile pişirip ayrı bir yemek elde edebilirsiniz. 
 
Türk Aşçı Haberleri !!! Alternatif Videolu Tarif !!!;
Mevcut yazılı nefis tarif ile “bağlantısı olmayan” alternatif lezzet zengini ikinci bir videolu tarif seçeneğini 'de sizlere sunmak istedik. Yapmış olduğumuz bir araştırmada bu “nefis yemek tarifini” ve  uygulamasını uygun bulduğumuz “Yoğurtlu Semizotu Tarifi” ile ilgili alternatif video sunumundan ‘da faydalanabilirsiniz. Videodaki meslektaşımıza teşekkür eder, mutfağımız adına çalışmalarında başarılar dileriz.
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Semizotunun faydalarını sizin için arastırdık. Semizotu Nedir? Semizotunun Faydaları Nelerdir?
 
Semizotunun Diğer İsimleri : 
Semizebe, Portulacca oleraceae, Purslane, Pourpier
 
Semizotu Botanik Bilgi : 
Semizotugiller familyasından; 30 cm. kadar boylanabilen, bir yıllık otsu bir bitkidir. Gövdesi toprak üzerine yatık, yaprakları sapsız ve etlidir. Yenilen kısmı, küçük, yuvarlak yeşil yaprakları ve körpe saplarıdır. Bitkinin küçük çiçekleri genellikle sarı, bazen eflatun, pembe ya da kırmızı renkli olur. Meyvelerinin içinde çok sayıda siyah renkli minik tohum bulunur. Tadı biraz mayhoştur.
 
Semizotunun Yetiştirildiği Yerler : 
Anayurdu Hindistan olan semizotu, tüm dünya ile ülkemizde yaygın olarak yetişmekte ve yetiştirilmektedir.
 
YÖRESEL MUTFAKLARSemizotunun Bilinen Bileşimi : 
C vitamini ve Demir bakımından zengindir. Terkibinde Kuzukulağı asidi bulunur.
Semizotunun Kullanıldığı Yerler : 
Çiğ olarak salatalara ve yoğurdun içine katılabilir.
 
Semizotunun Faydaları :
Semizotunun içerdiği omega 3 doymamış yağlar, balıklarınkiyle kıyaslanabilecek düzeydedir: 
Hem kalbi koruyor, hem kansere karşı koruyor.
Öyle ki, balık yemeyenler ya da balık yağı tüketemeyenler, her gün semizotu yiyerek bu eksikliği kapatabilirler.
Geleneksel olarak gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiğine inanılmaktadır.
Günümüzde yapılan bilimsel araştırmalar, semizotunun sağlığa yararlı bu etkisinin varlığını doğrulamaktadır.
Semizotu, içerdiği yüksek oranlı lifiyle peklik (kabızlık) çekenlere fayda sağlar.
Yaşlı, hasta ve diyet yapan kişiler için çok uygun bir sebzedir.
Lapası, yanık ve absede rahatlık verir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler