Daha Saglıklı Beslenmeye Dikkat!!!

Daha Saglıklı Beslenmeye Dikkat!!!

Daha az yemek, diyetimizi ihmal etmek veya sağlığımızı tehlikeye atmak anlamına gelmez. Daha az yemek yeme...

Daha Saglıklı Beslenmeye Dikkat !!!
Sağlıklı şeyler tüketmenize rağmen kilo mu alıyorsunuz? Bugün çok kişinin ortak sorunu. Aslında bu sorunun altında da fazla yeme alışkanlığı yatıyor. Peki, daha az yemek için ne yapmak gerekiyor? Kilo vermek için sadece Sağlıklı beslenmek yeterli mi? İşte daha az yemek için 6 öneri…
 
Daha az yemek, diyetimizi ihmal etmek veya sağlığımızı tehlikeye atmak anlamına gelmez. Daha az yemek yeme hakkında konuştuğumuzda, iştahığımızı kontrol etmeye, atıştırmalıklardan kaçınmaya ve sağlıklı bir beslenme ve dengeli beslenmeye çalışmayı kastediyoruz. Bugün sizlere daha az yemek için 6 ipucu hazırladık. Kilo kontrolü için bu önerileri dikkate almanızda fayda var.
 
Daha Saglıklı Beslenmek İçin Küçük Tabaklar Kullanın
Yediğiniz yiyecek miktarını kontrol etmemize yardımcı olan bir hile, daha küçük tabaklar kullanmak demektir. Küçük bir tabaktaki aynı miktarda yiyecek, göründüğünden daha fazla yediğimize inanmakta aklımızı aldatır. Bu daha az yemek yemek için eski bir numaradır ve diyetisyenler tarafından da önerilir.
 
SALATA TARİFLERİDaha Saglıklı Beslenmek İçin Yavaş Yiyin
Yemek zamanı sırasındaki alışkanlık ve geleneklerimiz daha az yeme istediğimizde de çok önemlidir. Bu anlamda beslenme uzmanları sessiz ve yavaş yememizi tavsiye ediyorlar. Peki neden yavaş yemeliyiz? Yavaş yavaş ve daha küçük ısırıklarda yemek yemek daha az şişmanlık sağlar çünkü daha az yiyecek tüketiriz ve daha çabuk doymuş hissederiz.
 
Daha Saglıklı Beslenmek İçin Öğün Atlamayın
Daha az yemek için aynı zamanda her öğün tarifesine uymak için çok önemlidir. Öğün atlamak çok sağlıksız bir alışkanlık ve daha fazla gıda almak için kaçamak yapmak zorunda kalırsınız. Bu nedenle, beş günlük öğün uzmanınızın önerdiği saatlere saygı gösterin: kahvaltı, atıştırmalık, öğle yemeği, öğleden sonra atıştırması ve hafif bir akşam yemeği.
 
Daha Saglıklı Beslenmek İçin Menünüzün Kalitesine Dikkat Edin
Miktarın kalite anlamına gelmediğine dikkat edin. Bu, daha az miktarda yemek yemenin diyetimizin daha az sağlıklı olduğu anlamına gelmez. Önemli olan menümüzün vitaminler, mineraller ve vücudun ihtiyaç duyduğu diğer birçok besin bakımından zengin olmasıdır. Süper gıdalar mükemmeldir, çünkü içinde yalnızca sağlıklı besinler yoktur, aynı zamanda sizi daha uzun süre tam tutarlar.
 
Daha Saglıklı Beslenmek İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar Tercih Edin
Ve açlığı kontrol edemeyen iç sesiniz de uyandığınızda, midenizi kandırabilir ve iştahınızı gidermemize yardımcı olan az yağlı atıştırmalıklarla daha az yiyebilirsiniz. Sizi daha uzun süre tok tutacak atıştırmalıklara bir göz atabilirsiniz. Örneğin, çay veya roobos gibi sıcak içecekler, bir parça meyve, yoğurt… Eğer bu seçenekler sizi doyurmazsa, hala kendinizi aç hissediyorsanız mutlaka bir beslenme ve diyet uzmanına görünün.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIDaha Saglıklı Beslenmek İçin İradenize Sahip Çıkın
İştahınızı kontrol etmenize yardımcı olduk mu? Bu göründüğü kadar kolay değil, bu yüzden kendi tarafınıza iyi bir irade gücüne ihtiyacınız olacak. Bu konuda kararlı olmalı ve kesinlikle iradenize sahip çıkmalısınız.
 
Daha Saglıklı Beslenmek İçin NOT:
Burada sizler için hazırladığımız önerilerin tıbbi bir dayanağı bulunmamaktadır. Sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getirmek her zaman doğru olandır. Ancak aşırı kilo gibi bir sorununuz varsa, buradaki adımları uygulamadan önce bir uzmana danışmanızda fayda var.
 
Her gün yaptığımız bu alışkanlığın tam olarak bizim için ne kadar önemli olduğunun farkında mıyız?

Genel anlamda sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir. Bu doğrultuda yaşam boyu tüm bireylerin sağlığının korunması, iyileştirilmesi ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması ve sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesinin (sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite alışkanlığı, tütün kullanımının önlenmesi) amaçlanması gerekmektedir.
 
Ayrıca, var olan ve yaşam kalitesini bozan beslenme sorunlarının (protein-enerji yetersizliği, demir yetersizliği anemisi, iyot yetersizliği hastalıkları, raşitizm, diş çürükleri, şişmanlık vb.) en aza indirilmesi hatta yok edilmesi gerekir.

Beslenmeye bağlı kronik hastalıkların (kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, bazı kanser türleri, diyabet, osteoporoz vb.) önlenmesine yönelik;
 
OSMANLI KUVVET MACUNLARIYaşam biçiminin iyileştirilmesi,
Çevre koşullarının düzeltilmesi ve geliştirilmesi,
Sağlıklı besine ulaşımın, tüketiminin ve besin güvencesinin sağlanması,
Sağlığın geliştirilmesi amacıyla toplumun besin, besin güvenliği, beslenme ve sağlık konularında bilinçlendirilmesi ve katılımının sağlanması büyük önem taşımaktadır.
 


Peki, sağlıklı beslenmek için atılması gereken adımlar nelerdir?
Kalıtsal özelliklerin ve çevresel faktörlerin kontrol edilmesi her zaman mümkün olmasa da çocuklarımıza kazandıracağımız doğru beslenme alışkanlıklarıyla, ülke olarak daha sağlıklı, huzurlu, verimli ve mutlu yarınlara adım atabiliriz. Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı, öğün atlanılmamalıdır.
 
Süt içme alışkanlığı mutlaka edinilmelidir.
Kemik sağlığı için, kalsiyum yönünden zengin süt, peynir ve yoğurt tüketimine özen gösterilmelidir. Günde en az 8-10 bardak su tüketilmelidir.
İyice temizlenmiş besinleri tüketmeye özen gösterilmeli. Üç ana öğünün yanı sıra ara öğünlerde de besin tüketilmelidir.
 
Taze sebze-meyve tüketimi artırılmalıdır.
Fast-food tüketimi azaltılmalıdır. Vücut ağırlığı önerilen düzeyde tutulmalıdır. Günlük fiziksel aktivite düzeyi artırılmalıdır. Yetişkin bireylerin her gün en az yarım saat yürümeleri önerilmektedir. Ergenlerin ise her gün en az 60 dakika süre ile ev dışı aktivitelerde bulunmaları gerekmektedir.
 
Tüketilen yağ miktarı azaltılmalıdır.
Kızartılmış besinler tüketilmemelidir. Yemek pişirmede haşlama, ızgara, buğulama, fırında pişirme yöntemleri tercih edilmelidir Şeker içeriği düşük besinler seçilmeli; rafine şeker kullanımı ve şekerli besin tüketimi azaltılmalıdır. Tuz tüketimi azaltılmalı ve iyotlu tuz kullanılmalıdır. Salamura besinlerden kaçınılmalıdır. Alkol ve sigara mutlak surette kullanılmamalıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler