Mutfak Sanatları Mezunlarına İstihdam Garantisi

Mutfak Sanatları Mezunlarına İstihdam Garantisi

“Türk Mutfağı'nı geliştirip geleceğe taşıyacak gençlerin eğitimine ve istihdamına katkı sunduğumuz için büyük mutluluk...

Mutfak Sanatları Mezunlarına İstihdam Garantisi
Gastronomi turizminin gelişmesine katkı sunulmasının yanı sıra turizm meslek liselerinden mezun olanlara istihdam sağlanması amaçlanan ‘Sektör Yetenek Avında’ projesi devam ediyor. TÜROB’un MEB ve Gastronometro işbirliğiyle düzenleyeceği Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması, 27 Şubat’ta gerçekleştirilecek.
 
TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Konaklama sektörü olarak turizm meslek liselerinden mezun olan tüm kalifiye çalışanlara talip olmaya devam ediyoruz” dedi. Gastronometro Direktörü Maximilian Thomae ise “Türk Mutfağı'nı geliştirip geleceğe taşıyacak gençlerin eğitimine ve istihdamına katkı sunduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
 
Aşçılık Camiasında Mutfak Sanatları çalısmalarından Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin eğitim gördükleri alanlarda istihdam edilmelerinin yolunu açacak olan ‘Sektör Yetenek Avında’ projesinde geri sayım başladı. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), gastronomi turizminin gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra turizm meslek liselerinden mezun olanlara da istihdam sağlamak amacıyla başlattığı ‘Sektör Yetenek Avında’ projesi bu yıl da devam ediyor. 
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDATÜROB’un, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ve Gastronometro desteğiyle ilkini geçen yıl düzenlediği Turizm Meslek Liseleri Arası Aşçılık Yarışması, 27 Şubat 2019 tarihinde Güneşli’de bulunan Gastronometro’da ikinci kez gerçekleştirilecek. Yarışmada kazananlar 28 Şubat’ta açıklanacak ve aynı gün yine Gastronometro’da sektörden yoğun katılımla ödül töreni düzenlenecek.
 
12 okulun öğrencilerinin kıyasıya yarışacağı ve jüri başkanlığını Şef Vedat Başaran’ın yapacağı yarışma tamamen sosyal sorumluluk amacını taşıyor. Bu projeyle turizm otelcilik sektörünün nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve meslek lisesi mezunlarının eğitim aldıkları alanda istihdam edilme imkanlarının arttırılması ana hedef olarak belirlendi.
 
“Kalifiye eleman eksikliği var”
Projeyle ilgili bilgi veren TÜROB Başkanı Timur Bayındır, “Geçen yıl yarışmanın ilkini gerçekleştirmiştik ve çok başarılı bir organizasyon oldu. Sadece yarışmada dereceye girenler değil, yarışmaya katılanların çoğuna konaklama sektörü olarak staj imkanı sunduk.
 
Amacımız mezun olan öğrencilerin sektörümüzde kalıcı bir şekilde istihdam edilmelerini sağlamak. Çünkü kalifiye çalışan eksikliğinin en fazla hissedildiği sektörlerden biriyiz. Konaklama sektörü olarak turizm meslek liselerinden mezun olan tüm kalifiye çalışanlara talip olmaya devam ediyoruz” dedi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler