Geleceğin Şefleri

Geleceğin Şefleri "Crystal Palace Luxury Resort" ta Yarıştı

Her biri geleceğin şefi olmaya aday olan 10 finalist, otelimizde gerçekleşen organizasyonda yarıştı. Dama Mutfak tarafından..

Geleceğin Şefleri "Crystal Palace Luxury Resort" ta Yarıştı
Crystal Hotels Grubu otellerimizden; Crystal Palace Luxury Resort & Spa turizm haftası çerçevesinde anlamlı bir projeye ev sahipliği yaptı. Her biri geleceğin şefi olmaya aday olan 10 finalist, otelimizde gerçekleşen organizasyonda yarıştı. Dama Mutfak tarafından gerçekleştirilen “Geleceğin Şefleri” yarışmasının bizim için taşıdığı bir önem vardı. Finale kalan 3 yarışmacı, Dama Mutfak tarafından verilen eğitimi tamamladıktan sonra Crystal Hotels Grubu otellerinde istihdam edilecekti. 
 
Dama Mutfak, Dama Eğitim bünyesinde kursiyerlerine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve sertifikalı olarak, aşçılık ve pastacılık eğitimi veren, özel meslek edindirme kurumudur. Dama Mutfak eğitmenleri, sektörde hizmet veren ve mesleki tecrübelerini kursiyerlere aktaran güçlü bir şef kadrosundan oluşmaktadır.  Kurucuları Sibel Özdemir ve Burçin Özdemir, hayali şef olmak olan gençler için “hayalden gerçeğe şef” sloganı ile Dama Mutfağı kurmuşlar.  
 
ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİ15-25 yaş arası olup eğitimini tamamlayamamış, belgesi olmayan, eğitim alma şansı olamaya gençlere yaptıkları duyuru ile “Geleceğin Şefleri Projesi” ni başlatmışlar. Dama Mutfak’ da 10 kişilik gruplar halinde 80 kişi arasından ön elemeleri gerçekleştirmişler.
 
Bu projeye ve gençlere Ankara Beypazarı Kaymakamlığı, Beypazarı Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Ankara Üniversitesi, Crystal Hotels Grubu, Beypiliç,  Ada Manav, Kütahya Porselen, Pirge Bıçakları destek vermiştir. 
 
Yarı finale kalan 20 finalist, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu’ nde yarışarak, 10 kişi finale kalmış. Seçilen 10 finalist, Turizm Haftası olarak bu hafta 16 Nisan günü Crystal Palace Luxury otelimizin sponsorluğunda yarıştı. Sabah saatlerinde başlayan bu yarış süresince gençler mutfağa geçti ve şeflerden oluşan juriye sunumlarını gerçekleştirdi. 
 
Başlangıç lezzetlerinden tatlıya kadar yapılan sunumları tadarak değerlendiren juri, puanlamaları ike finalist olacak 3 kişiyi belirledi.  Öğlenden sonra gerçekleşen törende Crystal Palace Luxury Mutfak Şefi Yusuf Çimen’ in genç şef adaylarına ve katılımcılara bir de sürprizi vardı. Dev tencere patlatıldı ve ortaya çıkan görsel şölen görülmeye değerdi.
 
Ve finale gelindi. Eğitimini tamamladıktan sonra otellerimizde kariyer yolculuğuna devam edecek 3 şef adayı belirlendi.  Gençlerde bizler de heyecanla bekledik. Puanlamalar sonucunda ; 
 
Birincilik Burak Aksu 
İkincilik Hadia Azizi
 
AŞÇI DERNEK FEDERASYONÜçüncülük ödülü Sadullah Can Yıldız’a verildi.
Mutfak çok masalsı bir dünya. Geçen gün bir yerde rastladığım bir kitap oldu. Adından mütevellit hafızama kaydoldu resmen. “Meğer Mutfak Bir Masalmış” kitabın adı, sahiden de öyle. Mutfağa kendini adamış bir şef adayını maceralı bir yolculuk bekliyor. Sadece yemek değil, yemeğin ötesinde bir sanat yolculuğu gibi mutfak. Grubumuzun özel otellerinden olan Crystal Palace Luxury’ de sunumlar size sanatla birlikte gelir. 
 
Şef Yusuf Çimen’ in mutfağının arkasında gizli bir de atölyesi vardır. Orada sanat yapar adeta, gemi işler, dekorlar yapar, rengarenk ve sanatsal sunar Crystal Palace mutfak lezzetlerini. 5 duyumuza hitap etsin isteriz bir otele gittiğimizde. Görmek, duymak, dokunmak, tatmak, koklamak isteriz. 6. sı ve o ölçümü yapılamayan şey, hissetmek. Bir yerde ne hissettiğimiz çok önemlidir değil mi? O hissi yakalamak, iyi hissetmek, tatil için doğru oteli seçtiğimiz  anlamına gelir ve kendimizi o tatilde yenileriz, sıfırlarız adeta. İşte Crystal Palace Luxury Resort& Spa’da böyle bir yer.  


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler