Şeflerimizden Gelen Bazı Videolar "Teşekkür Ederiz"

Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı Mutfağı Tarihi, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı..

Şeflerimizden Gelen Bazı Videolar..Aşçılık Camiasına Teşekkür Ederiz…
Türk aşçı haberleri olarak kurulduğumuz günden bu yana kulvarımızda manevi, kültürel, öz değerlerimizi dikkate alarak sizlere hizmet etmeye çalıştık. Camiamızın özellikle bilgiye ve mutfak tarihimizden kaynaklara ihtiyacı olan camiamıza imkânlarımız dahilinde bu bilgileri sunmaya çalıştık.
Türk aşçı haberleri hiçbir aşçı dernegi, aşçı federasyonu ve aşçı konfederasyonuna bağlı değildir. Sadece ve sadece bildiğimiz doğruları sizler ile paylaşırız. Yayın ilkelerimiz gereği mutfağımıza gönül vermiş her şefimizin sitemizde söz hakkı vardır.
Meslek gönüllüsü birçok meslektaşımıza farklı alanlarda kaynak anlamında yardımcı olduk.
Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı Mutfağı Tarihi, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı hakkında öncelikli bilgileri aşçılık camiası ile paylaşmaya çalıştık.
Önceliğimiz her zaman bilgi oldu. Haber boyutunda magazine yer vermemeye çalıştık. Meslektaşlarımızın hatalarını mümkün mertebe kapatmaya çalıştığımız gibi asla davranışları üzerinden Onursuzca Reyting yapmayı aklımıza bile getirmedik. Her zaman saygı duyduk ve Onlardan izinsiz haberlerini yapmadık.

Mutfak tarihimiz, geleneksel yemek kültürümüz, aşçılık mesleği hakkında makaleler, tescilli yemeklerimiz ve coğrafi işaretlerimiz adi altında ilgili bilgileri aşçılık camiasına sunduk. Bizden ilgili kaynakları isteyen meslek gönüllüsü kardeşlerimize ilgili dosyaları ücretsiz ilettik.

Saygıdeğer meslektaşlarımızın bizlere ilettikleri ve yayınlanmasını istedikleri video, resim ve yazılarını sizlerin görebileceği sosyal ağlarda paylaştık. Ana sayfamızda ilgili başlıklar adı altında; *     Aşçılık Camiası, *     Gastronomi Haritamız, *     Mutfak Tarihimizden, *     Şeflerimizden, *     Aşçılık Eğitimleri, *     Fuar Ve Festivaller,

*     Aşçılık Mesleği Hakkında, *     Aşçı Dernek Federasyon, *     Mutfak Sanatları "Myo", *     Turizm Ve Sağlık, *     Heryerden Haber, *     Yurt İçi Turizm, *     Sağlık Ve Yaşam, *     Gastronomi Turizmi, *     Faydalı Bilgiler,  *     Yurt Dışı Turizm,  
*     Anadolu'dan, *     Girişimci Kadınlarımız, *     Hayvancılık Ve Su Ürünleri, *     Coğrafi İşaretler, *     Yöresel Mutfaklar, *     Osmanlı Kuvvet Macunları, *     Tescilli Yemekler, *     Ziraat Ve Tarım, *     Osmanlı Türk Mutfağı, *     Etli Yemekler, *     Osmanlı Şerbetleri, *     Yumurtalı Yemekler, *     Osmanlı Ve Türk Tatlıları,
*     Kebab Tarifleri, *     Osmanlı Saray Mutfağı, *     Antep Mutfağı, *     Salata Tarifleri, *     Saray Mutfağından Dipnotlar, *     Turşu Tarifleri, *     Helva Ve Reçel Tarifleri, *     Mücver Tarifleri , *     Nefis Yemek Tarifleri, *     Pilavlar, *     Çorbalar,

*   İştah Açıcılar, *   Zeytinyağlılar, *   Köfte Tarifleri , *   Balık Yemekleri, *   Tavuk Yemekleri, *     Sebzeli Yemekler, *  Hamur İşi Tarifleri, *   Yemek Tarifleri, *     Patlıcan Yemekleri,*    Yemek Yarışmaları, *    Mutfak Sanatları "Myo”, *    Aşçı Dernek Federasyon, 
*    Aşçılık Mesleği Hakkında , *    Şeflerin Özel Yemek Tarifleri. Camiamız ile Türk Mutfağı alanlarında 4124 haber paylaştık. 1,5 yıllık süre zarfında hizmet alanlarımız ve kategori başlıklarımız dikkate alındığında alternatifi olmayan sizlerin hizmetinde bir web arşivi meydana getirdik.

Aynı zamanda da sadece bir aşçı yada mutfak haber sitesi değil web üzerinde sizler için bir ansiklopedi oluşturduk. İlgili web sitesi analiz sitelerinin verdikleri bilgilere göre alanımızda alternatifi olmayan bir web sitesi haline geldik. 

Bu hizmeti sizlere sunarken hiçbir zaman kâr amacı gütmedik. Türk aşçı haberleri kâr amacı gütmeyen bir kurumdur. Türk aşçı haberleri Kurumsal Firması Ekibi Olarak bizleri kırmayarak hiçbir fedakârlıktan kaçınmayıp, tüm giderlerimizi karşılayarak bu hizmeti sizlere sunmamızı sağlayan-
 
yatırımcımız Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir'e destek ve katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ederiz. İlgili yayınlarımızda kendilerinin mevcut dijital kütüphanesinden, arşivinden ve yüksek tecrübelerinden faydalanıyoruz.
Özellikle Aşçılık camiasına, gastronomi, Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı Mutfağı Tarihi, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı alanlarında basta olmak üzere çalışmalarımıza tüm ekip arkadaşlarımız ile birlikte devam edeceğiz. 
Bir dilin en eğlenceli yönlerinden bir tanesi deyimleri ve atasözleridir. Farklı ülkelerde garipsediğimiz o deyimler aslında bizim için de komik ve deyim yerindeyse "cuk oturan" türden. Bildiğiniz deyim ve atasözlerini şöyle bir aklınızdan geçirin, hatta kendi memleketinize özgü olan o deyimleri düşünün. Ne kadar da çoklar değil mi? Madem bu kadar fazla deyim ve atasözü var, biz de kendi uzmanlık konumuz olarak yemek deyimleri ve atasözlerini bir araya getirelim dedik. Eee ne demişler, bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun. "Yemek deyimleri"

Ayvayı yemek: Oldukça kötü bir durumla karşı karşıya kalmak.
Birbirini yemek: Birisiyle sürekli olarak kavga etmek, didişmek.
Başının etini yemek: Aynı konuda birisine art arda aynı şeyleri söylemek, yakınmak.
Çiğ çiğ yemek: Birisine çok fazla kızmak, öldürecek kadar sinirlenmek.
Damga yemek: Bir topluluk ya da kişi tarafından bir konuda yaftalanmak, adının çıkması

Eti senin kemiği benim: Akıllanması istenen kişinin yetkili birisine teslim edilirken söylenen söz.
Feleğin sillesini yemek: Hayatta zorlu durumlarla karşılaşmak ve üzücü olayların başa gelmesi.
Halt yemek: Kötü bir iş yapmak, sonuçlarına katlanmak durumunda olmak.
Hazırdan yemek: Çalışmadan, var olan parayı yemek.
İçi içini yemek: Bir konuda meraklanmak ve telaşlanmak. Yerinde duramamak.

Kaymağını yemek: Bir işten istifade etmek, yararlanmak.
Kör boğaz / pis boğaz: Bulduğu her şeyi, lezzet ya da kalite gözetmeksizin yiyen kişi.
Nane yemek: Halt yemekle aynı anlama gelir. Kötü bir iş yapmaktır.
Papara yemek: Birisi tarafından azarlanmak, küçük düşürülmek.
Yediği önünde yemediği arkasında: Bolluk ve ferahlık içinde yaşamak, sorunsuz bir hayat sürmek.
Yeme de yanında yat: Bir yemeği ya da durumu çok fazla beğenmek, sevmek.
Ye kürküm ye: Bir kişiye yalnızca görünüşünden dolayı saygı göstermek, saygı duymak.
Yemeden, içmeden: Hızlı ve acele bir şekilde işi yapmak. Genelde "yemeden içmeden yetiştirmek" olarak kullanılır.

Can boğazdan gelir: İnsanın hayatta kalabilmesi için gerekli gıdaları alması gerekir.
Azıcık aşım, kaygısız başım: Gözü yüksekte olmayan insan çok daha rahat bir hayat yaşar.
Papaz her gün pilav yemez: "Bir kişiye aynı işi sürekli olarak vermemelisiniz, bundan rahatsız olabilir ve kendini kötü hissedebilir." anlamına gelir.
Aç gezmekten tok ölmek iyidir: Tokluğun ne kadar önemli olduğunu, şükür ve minnet duyulması gerektiğini anlatan bir cümle.
Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun: İnsan karşılığını alabilmek istediği işler için mutlaka yatırım yapmalı, kendinden de bir şeyler katmalıdır.
Aç doymam, tok acıkmam sanır: Yoksul insanlar kazanmak için daha çok çalışır ve daha çok kazanır, varlıklı insanlar ise kendi varlıklarının hep böyle gideceği düşüncesine kapılabilir.

Aç ayı oynamaz: İnsanın bir işi yapabilmesi için tüm motivasyonlarının tam olması gerekir.
Aç tavuk rüyasında kendini buğday ambarında görür: Yokluk durumunda insan fazlasıyla hayal kurabilir.
Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez: "Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun" ile aynı anlama gelir.
Armudun iyisini ayılar yermiş: Hayatın güzelliklerinden genellikle buna layık olmayan insanlar yararlanır.
Bal tutan parmağını yalar: Bir işle ilgilenen kişi o işin faydalarından da istifade eder.
Bugünkü tavuk yarınki kazdan iyidir: İnsanın hayalle bir şey yapmasından da elindekilerin değerini bilmesi önemlidir.

Büyük lokma ye, büyük söz söyleme: Büyük konuşmamak çok önemlidir, insan yapmayacağını söylediği şeyleri yapmak durumunda kalabilir.
Fazla aş, ya karın ağrıtır ya baş: Bkz: azıcık aşım, kaygısız başım
Dut kurusu ile yar sevilmez: Büyük özverilerle gerçekleşebilecek bir şey hiç çalışmadan elde edilemez.
Eşek hoşaftan ne anlar: Bilgisiz, görgüsüz kimse inceliklerin farkına varamaz, güzelliği onurlandıramaz.
Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır: Herkesin birbirinden farklı bir iş yapış tarzı vardır.
Hatır için çiğ tavuk yenir: İnsan sevdiği birisi için her şeyi yapabilir.
Kaymağı seven mandayı yanında taşır: Gülü seven dikenine katlanır ile aynı anlamdadır. Eğer bir şeye sahip olunmak isteniyorsa mutlaka çalışmak gerekir.

Keskin sirke küpüne zarar: Anlık kızgınlıklarla hareket edenler kötü sonuçlar elde edebilir.
Meyve veren ağaç taşlanır: Güzel iş yapan insanlar kıskanılır ve kötülenmeye çalışılır.
Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer. İnsan bir hata yaptığında tekrar yapmamak için dikkat eder.
Ucuz etin yahnisi tatsız olur: Kalitesiz ürünlerle hazırlanan her şey daha kısa sürede bozulur.
Üzüm üzüme baka baka kararır: Birlikte geçirilen süre sonrasında insanlar birbirine benzemeye başlar.
Zengin helvasını baldan pişirir, züğürt derman için pekmez bulamaz: Zengin insanlar tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyorken fakir insanlar için önemli olan şey hayati ihtiyaçlarını karşılayabilmektir.
 
Türk Aşçı Haberleri yönetimi | Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor ! Destekleriniz İçin Teşekkür Ederiz…

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Polat Bulut
    5/3/2019

    Aşçılarımıza çok teşekkürler. Demekki bir şeyler başarmışsınız, başarılarınızın devamını turkascihaberleri.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler