Mersin Üniversitesi’den Gastronomi Festivali

Mersin Üniversitesi’den Gastronomi Festivali

Azeri baklavası ise Türk baklavası kadar şerbetli değil. Rektör Yardımcısı İsmail Yağlı, yoğun ilgiden memnun...

Mersin Üniversitesi’den Gastronomi Festivali
Mersin Üniversitesi ilk kez uluslararası bir gastronomi festivali düzenledi. Üniversitede okuyan yabancı öğrencilerin ağırlıklı olduğu festivalde 18 ülkenin yemekleri yer aldı. Elbette festivale ve yemeklere ilgi büyük oldu. Fildişi sahillerinden ibiscur suyu, Cibuti'den Anjelo, Haiti'den pikliz. 
 
Bunlar Mersin Üniversitesi'nin ilk kez düzenlediği Uluslararası Gastronomi Festivali'nde yer alan ülkelerden ve yemeklerinden yalnızca birkaçı. Mersin Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrenciler, festivalde tüm hünerlerini sergiledi. Rektör yardımcısı İsmail Yağlı, festival hakkında bilgi verdi. Yabancı ülke standları arasında Filistin de vardı. 
 
Suriye standı ise, Türk halkının en sevdiği tatlılardan birini yapmıştı. Suudi Arabistan Yemen'le çatışma halinde. Ama festivale Suudi Arabistan'ın yanısıra, Yemen de katıldı. Burası da Rus standı. Azeri baklavası ise Türk baklavası kadar şerbetli değil. Rektör Yardımcısı İsmail Yağlı, yoğun ilgiden memnun. Festivalin yerli katılımcıları da en güzel Türk lezzetlerini sundu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler