• Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”

    Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”

  • Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”

    Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”

  • Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”

    Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”


Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”

Alanya'nın ünlü restoranları arasında yer alan Ciğerci Turan Usta, ocakbaşı lezzetini turist lere tanıtmaya devam eder...

Alanya’nın Bir Değeri “Ciğerci Turan Usta”
Ciğerci Turan Usta 'Mutfak Mirası'na' dahil oldu. Yerli ve yabancı turistlerin Alanya'ya geldiğinde en çok ziyaret ettiği mekanların başında gelen Ciğerci Turan Usta, Alanya Belediyesi tarafından başlatılan Mutfak Mirası Projesine dahil oldu.
 
Alanya'nın ünlü restoranları arasında yer alan Ciğerci Turan Usta, ocakbaşı lezzetini turistlere tanıtmaya devam ederken, kente gelen hemen herkesin ilgi gösterdiği mekanın sırrını, güler yüz ve samimi sohbet şeklinde açıklayan Turan usta, son olarakta Alanya Belediyesi tarafından başlatılan Mutfak Mirası Projesine dahil oldu.
 
Projeyle ilgili açıklama yapan Ciğerci Turan Usta markasının sahibi Turan Erşahan, "Bizim unutulmaya yüz tutmuş, çocukluk zamanında öğrendiğimiz,  et dönerini yapıyoruz. 
 
Bu kıymasız sadece et döner. Bunun yanı sıra kendi icat ettiğim et kavurması, bide hiç kimsenin yapamayacağı, hiç biryerde yapılmayan ve patenti sadece bizde olan en iyi sakatat yemeklerinden tereyağlı yaprak ciğerini Alanya Mutfak Mirasına dahil ettik.
 
 
İnşallah mutfak mirası için gelen misafirlerimize, Alanya'ya gelen herkese bunu tattıracağız. Bu projeye girmemizde katkısı olan başta Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel'e, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş'a ve tüm belediye personeline teşekkür ediyoruz" dedi. 
 
Alanya Mutfak Mirası Nedir?

Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi kendine has dokusu ve kültürü olan Alanya Mutfağının korunması, tanıtılması ve sürdürülebilir bir turizm değeri olarak hakettiği yeri alması için başlatılan Mutfak Mirası Alanya Projesi, Alanya’nın sadece deniz-kum-güneş üçlüsünden ibaret olmadığını, mutfak kültürünün ve tarımsal faaliyetlerinin de hayatın bir parçası olduğunu Dünya’nın ve Türkiye’nin her yerinden gelen yerli ve yabancı misafirlere, Alanyalılara ve yeni nesile aktarabilmeyi amaçlıyor. 
 

ŞEFLERİN ÖZEL YEMEK TARİFLERİ

Türkiye ve Alanya turizmi için son derece yeni bir çalışma olan Mutfak Mirası Alanya Projesi, özel sektör ve kamuyu ortak bir amaçta buluşturması nedeniyle büyük bir önem taşıyor.
 
Proje çatısı altında yapılan faaliyetler, seçilmiş işletmelerin ve üreticilerin ayırt edici Mutfak Mirası Alanya Logosu altında bir araya gelmesini sağlıyor. Bununla birlikte halkın dikkatini yerel ürünlere ve yöresel lezzetlere çekmek için tamamlayıcı etkinlikler ve çalışmalar da yıl içerisinde sürdürülüyor. 
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Merve Özkaya
    5/3/2019

    Alanya Mutfağımızı diğer şehir ve ülkelere çok güzel bir şekilde tanıtıyor ustam gönülden tebrik ederim

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler