Dalak Dolması Nasıl Yapılır?

Dalak Dolması Nasıl Yapılır?

Dalak Dolması nedir? Diyarbakır mutfağında Dalak Dolması nasıl yapılır? En iyi sakatat yemekleri -nden Dalak Dolması için hangi malzemeler gereklidir? Evde Dalak Dolması yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel..

Dalak Dolması Nasıl Yapılır?Dalak Dolması nedir? Diyarbakır mutfağında Dalak Dolması nasıl yapılır? En iyi sakatat yemeklerinden Dalak Dolması için hangi malzemeler gereklidir? Evde Dalak Dolması yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere Gastronomi Yazarı- Şef Mehmet Kudat'ın kaleminden  Dalak Dolması tarifi...
 
Dalak Dolması Nasıl Yapılır?
Şef Mehmet Kudat
 
Diyarbakır Coğrafi İşaretli Yemeği Dalak Dolması Nasıl Yapılır?
 
En Eski Yöresel Lezzetlerden Dalak Dolması İçin Kullanılan Malzemeler 
 
*    4 Adet Dalak 
*    1 Adet Kuru Soğan 
*    1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
*    1 Su Bardağı Pirinç 
*    Yarım Demet Dereotu 
*    Yarım Tatlı Kaşığı Karabiber 
*    Yarım Tatlı Kaşığı Tarçın 
*    1 Tatlı Kaşığı Tuz 
*    1 Çorba Kaşığı Margarin 
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Sakatat Yemeklerinden Kızartmak İçin: 
 
*    1 Su Bardağı Un 
*    2 Adet Yumurta Sıvıyağ 
 
Zengin Türk Mutfağı Yemek Arşivinden Dalak Dolması Hazırlanış Tarifi
 
Dalak Dolması Nasıl Yapılır?
Soğan ince kıyılır. Üzerine tuz, karabiber ve tarçın eklenir, iyice ovulur. Sonra kuş üzümü, kıyılmış dereotu ve pirinç eklenir, karıştırılır. Dalaklar üstten kesilerek sinirleri boşaltılır. 
 
Bir kese görüntüsü sağlanır. Her dalağa fındık kadar margarin konduktan sonra iç malzeme doldurulur. Ağzı yorgan ipiyle dikilir. 
 
Sonra kaynar suya atılır. 2 saat kadar haşlanır. Soğuduktan sonra 1 parmak eninde dilimlenir. Yumurtaya ve una batırarak yağda kızartılır. 
Afiyet olsun, lezzet ile kalın... 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Haldun Z Tüzel
    12/27/2021

    Üstteki bütün olarak duran fotoğraf dalak dolması fotoğrafı değil sanki kuzu gömlek sarması fotoğrafı.

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler