Bocuse d‘Or 14–16 Kasım’da Sirha İstanbul‘da

Dev organizasyona iki yıllık gastronomi maratonu boyunca 60‘dan fazla ülke katılıyor. 1987 yılından bu yana 15 ülke tak..

Bocuse d‘Or 14–16 Kasım’da Sirha İstanbul‘da
Restoran, otel ve yiyecek içecek sektörü profesyonellerine yönelik düzenlenen uluslararası ihtisas fuarı Sirha İstanbul, bu yıl 14–16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi‘nde ziyaretçilerini ağırlayacak.
 
Bu yıl 14–16 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi‘nde düzenlenecek olan gastronomi sektörünün en büyük buluşması Sirha İstanbul, dünyanın en önemli gastronomi yarışması Bocuse d‘Or‘un Türkiye seçmelerine de ev sahipliği yapacak. Seçmelerde dereceye giren şefler, Estonya Talin Avrupa finallerinde yarışacak ve dereceye girdiklerinde 2021 yılında Fransa Lyon‘da düzenlenecek Bocuse d‘Or Dünya Finali‘nde Türkiye‘yi temsil etme hakkı kazanacak.
 
Restoran, otel ve yiyecek içecek sektörü profesyonellerine yönelik düzenlenen uluslararası ihtisas fuarı Sirha İstanbul, bu yıl 14–16 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi‘nde ziyaretçilerini ağırlayacak. HORECA sektörünün en prestijli fuarı olan Sirha İstanbul‘un 7. buluşması, gastronomi dünyasının olimpiyatları Bocuse d‘Or‘un Türkiye seçmelerine de ev sahipliği yapacak. Seçmelerde dereceye giren yetenekli genç şefler, ilk etapta Bocuse d‘Or Avrupa finallerinde yarışmaya hak kazanacak.
 
AŞÇI DERNEK FEDERASYONŞeflik sanatının çok ötesinde bir yarışma olan Bocuse d‘Or dünya genelinde dev bir medya desteği alıyor ve gastronomi sektörüne büyük katma değer yaratıyor. Bocuse d‘Or başvuru kriterleri www.sirha–istanbul.com sitesinde yer alıyor. Yarışmaya katılmak için son başvuru tarihi ise 31 Mayıs 2019.
 
60‘ı aşkın ülke katılıyor
1987 yılında ilk kez düzenlenen Bocuse d‘Or, gastronomi dünyasının efsanevi şefi Paul Bocuse tarafından hayata geçirildi. Kısa bir zaman diliminde dünyanın en prestijli gastronomi yarışması konumuna yükselen Bocuse d‘Or, kıtasal ön elemeleri 2007 yılında başlattı. Olimpiyatları örnek alan Bocuse d‘Or‘a katılan ülke şefleri, 5 kıtada yapılan elemelerin ardından iki yılda bir Lyon kentinde düzenlenen dünya finallerine katılıyorlar.
 
Dev organizasyona iki yıllık gastronomi maratonu boyunca 60‘dan fazla ülke katılıyor. 1987 yılından bu yana 15 ülke takımı Bocuse d‘Or finallerinde zirveye adını yazdırmayı başardı. Organizasyon halihazırda dünya genelinde 4.000‘i aşkın şefin networkü konumunda bulunuyor.
 
Dünya finallerine 24 ülkenin şefi katılacak
Dünyanın dört bir yanında hünerlerini sergileyen 24 üst düzey yetenekli şefi bir araya getirmek amacıyla düzenlenen Bocuse d‘Or Lyon finallerinde genç şefler, 2021 yılında seçkin bir jürinin karşısında yarışacak. 5 saat 35 dakika içinde iki yemek tarifini hazırlayacak olan şefler arasından bir şef, jürinin değerlendirmesinin ardından Bocuse d‘Or ile ödüllendirilecek.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"Bocuse d‘Or – Bocuse d‘Or 1987 yılında dünyanın en büyük şefleri arasında gösterilen Paul Bocuse tarafından hayata geçirildi. Dünya çapında ses getiren büyük spor organizasyonlarının kodlarını kullanarak kurgulanan Bocuse d‘Or, iki yılda bir Fransa‘nın Lyon kentinde düzenlenmektedir. Dünya genelinde 60‘tan fazla ülkede lokal düzeyde, ardından kıtasal düzeyde yarışan şefler arasından seçilen en iyi 24 ülkenin şefi, Bocuse d‘Or Dünya Şampiyonası finallerinde yarışmaktadır.
 
Şeflik sanatının çok ötesinde bir organizasyon olan Bocuse d‘Or dünya genelinde dev bir medya desteği almakta ve gastronomi sektörüne büyük katma değer yaratmaktadır. Bocuse d‘Or Türkiye seçmeleri, gastronomi dünyasının en büyük HORECA fuarı Sirha İstanbul bünyesinde gerçekleştirilmektedir.
 
Sirha İstanbul – GL events Exhibitions ve Türkiye ortağı GL events Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen Sirha İstanbul, restoran, otel ve yiyecek içecek sektörlerini bir araya getiren ve işletmelerin ihtiyaçlarının tamamına cevap veren Türkiye‘nin en prestijli uluslararası HORECA fuarı olma özelliğini taşımaktadır. Sektöre yönelik düzenlenen fuarlar arasında gıda, gıda dışı ürün ve hizmetlerin bir arada sunulduğu tek platform olan Sirha İstanbul, sektörün karar vericilerini tedarikçilerle buluşturan üst düzey bir etkinlik olarak büyük ilgi görmektedir.
 
Sirha İstanbul, uluslararası düzeyde etkinlikler olan Şeflerin Olimpiyatı Bocuse d‘Or, Mutfakta Yaratıcılık Festivali Omnivore ve Dünya Pastacılık Kupası Coupe du Monde de la Pâtisserie İstanbul ayağına da ev sahipliği yapmakta, gastronomi trendlerini öne çıkarak tematik aktiviteler düzenlemektedir.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler