Şef Ebru Baybara Demir; Hasat Şenliğimize Bekliyoruz!

Kadın çiftçimiz ve 4 kadın ziraat mühendisimiz ile başlattığımız, Sorgül Buğdayının gelecek kuşaklara aktarılması, gıda..

Şef Ebru Baybara Demir; Hasat Şenliğimize Bekliyoruz! 
25 Haziran 2019, Salı günü AB Büyükelçisi Christian Berger’i ve Marelina Berger'i Mardin’de düzenleyeceğimiz Sorgül Buğdayı hasat töreninde ağırlamaktan onur duyacağımızı iletmek isteriz. 
 
Sorgül Projemizin ikinci yılını tamamlamış bulunmaktayız.
102 dönüm arazide 70 kadın çiftçimiz ve 4 kadın ziraat mühendisimiz ile başlattığımız, Sorgül Buğdayının gelecek kuşaklara aktarılması, gıdanın sürdürülebilirliği ve sağlıklı gıda anlayışı ile yola çıktığımız bu projemizde anlatacak çok hikayemiz var.
 
Projemizin ikinci yılında 440 ton Sorgül buğdayı hasadı 310 kadın çiftçimiz ve 24 kadın mühendisimiz ile yolumuza devam ederken amacımız; Türkiye'nin genetik mirası yerel tohumlarımız ile iklim değişikliğine bağlı olarak kuraklık sorununa karşı çiftçimizin susuz tarıma geçmesine destek olmaktır. Bu anlamda kuraklık sorununa karşı Türkiye'nin B planını yaratmaktır... 
 
Şef Ebru Baybara Demir; Hasat Şenliğimize Bekliyoruz! Bu projede özellikle Türkiye'nin yerel tohumları konusunda yapmış olduğu basarili projeler ile bize ilham veren Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'ye, Projemizin her aşamasında kadın istihdamına verdiği koşulsuz destek için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selcuk Hanımefendi'ye,
 
Proje önderimiz Ak Parti Izmir Milletvekilimiz Sayın Ceyda Bölünmez Cankırı'ya 
Projemize sağladıkları destekler için Avrupa Birliği Büyükelçisi Sayın Christian Berger ve Değerli Eşi Sayın Maraline Berger'e 
 
Birlesmis Milletler Gıda Tarım Örgütü (Fao) Türkiye Ofisine 
Bu projede arazilerinde bize yer veren çiftçilerimize, Sevgili Derviş Amak, Süleyman Amak, Kanco Çakar, Ikram Aga, Emin Acay ve Rasim Tugmaner'e çok teşekkür ederiz.
Şef Ebru Baybara Demir
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler