Esim-Sen Yönetimine Şef Serkan Çetinözden Teşekkür; Aşçıdan Teknisyenmi Olur Diyenler Bu Gün Haklısınız Diyorlar...

Esim-Sen Yönetimine Şef Serkan Çetinözden Teşekkür; Aşçıdan Teknisyenmi Olur Diyenler Bu Gün Haklısınız Diyorlar...

Aşçılık kolay bir meslek değil..

Esim-Sen Yönetimine Şef Serkan Çetinözden Teşekkür; Aşçıdan Teknisyenmi Olur Diyenler Bu Gün Haklısınız Diyorlar...
 
"Emniyet Sivil Memurları Sendikası" büyük emek ve çaba sarf ederek   Emniyet Genel Müdürlüğü Görevde yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliğine  Teknisyen Mutfak ve Tekniker Aşçılık ekletmeyi başardı.
 
Şef Serkan Çetinöz; Aşçıdan Teknisyenmi Olur Diyenler Bu Gün Haklısınız Diyorlar...
 
Ne Demiştik?
Bu gün 14 Şubat bundan dört yıl önce başladığımız mücadelenin yıl dönümü !
Geçen dört yıl içinde olumlu olumsuz bir çok şey yaşadık yaşamaya devam ediyoruz. Aşçı dan Teknisyen mi olur diyenler bu gün haklısınız diyorlar.
 
Aşçılık mesleği kolay bir meslek değil sevgi ister, bilgi ister, tecrübe ister.
İstediklerini vermez isen aşçı olamazsın. Bizler Kamu kurum ve kuruluşlarında aşçılık mesleğinin "Teknik Hizmetler Sınıfında" olması gerektiğini elimizden geldiğince sesimizin çıktığı kadar hep beraber söyledik söyleyeceğiz.
 
 
Bizler 657 DMK ya göre çalışıyoruz.
Sınıflandırma bu kanuna göre yapılır eğitim durumundan gelen unvanlarda 3795 sayılı kanunla verilir. 657 de Düzenlemeler açık iken ve Anayasal bir hakka dönüşmüşken ne 190 sayılı KHK , görevde yükselme ve ünvan değişikliği yönetmeliği nede bürokrasi unvanın doğurduğu hakları engeller.
 
İnanın !!! bu mücadeleden kaybımız olmayacak inşallah Zafer le çıkacağız. Demiştik !!!
 
Şef Serkan Çetinöz; Aşçıdan Teknisyenmi Olur Diyenler Bu Gün Haklısınız Diyorlar...Yönetmeliğin amacı;
liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak Emniyet Teşkilatında görev yapan personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.
 
Kapsam
MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki personel hariç, Emniyet Teşkilatında 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan personelden, görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacakları kapsar.
 
Dayanak
MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu, 657 sayılı Kanun ile 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.
 
Şef Serkan Çetinözden "Esim-sen" yönetimine teşekkür
Emniyet Genel Müdürlüğünde ünvan değişikliği kadrolarına teknisyen mutfak ve tekniker aşçılık kadrolarını ekledi. Bu bizleri sevindirdi umut verdi.
 
Bizler hak arıyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz;
Bu kazanımda emeği olan tüm kişilere sendikalara özellikle Esim-sen yönetimine teşekkürü borç bilirim.
 
Şef Serkan Çetinöz
Kamu Aşçıları Derneği
 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler