Şef Savaş Kale; Tost Kültürüne Farklı Bir Bakış Açısı

Şef Savaş Kale; Tost Kültürüne Farklı Bir Bakış Açısı "Tost Akademisi"

Tost Akademisi’nin kurucu ortaklarından Savaş Kale, işletmecilikte son derece..

Şef Savaş Kale; Tost Kültürüne Farklı Bir Bakış Açısı "Tost Akademisi"
İstanbul Kadıköy’de 3 aydır hizmet veren Tost Akademisi; Barış Akağaç, Onur Çaytaş ve Savaş Kale ortaklığında kuruldu. Tost kültürüne farklı bir bakış açısıyla yaklaşan üçlü, ekmeklerin özel olarak hazırlandığı, malzemelerin titizlikle seçildiği 35 farklı tost çeşidini meraklılarıyla buluşturuyor.
 
Tost Akademisi’nin kurucu ortaklarından Savaş Kale, işletmecilikte son derece deneyimli bir isim. Daha önce pizza restoranı sahibi olan Kale, Serasker Caddesi’nde telefoncu olarak hizmet veren bir dükkânı Tost Akademisi’ne dönüştürdüklerini ve farklı konseptleriyle lezzet tutkunlarının radarına girdiklerini vurguluyor.
 
35 Çeşit Tost
Aslen elektronik mühendisi olan Savaş Kale, şu an ses-ışık-görüntü sistemleri alanında faaliyet gösteren teknoloji şirketinin yanı sıra yemek sektöründe de hayli iddialı. Zamanı iyi yöneten ve her iki yapıyı da arzu ettiği seviyeye getiren Kale, “Zevk aldığım işleri yapmak, beni çok mutlu ediyor. İşinize hobi gözüyle baktığınızda da başarı otomatik olarak geliyor.” diyor.
 
Tost Akademisi’nde şu an 35 çeşit tost alternatifi olsa da ekip, farklı tadım testlerine devam ediyor. Değişik sos ve kombinasyonlar üzerinde çalışılıyor ve beğenilen lezzetler zamanla menüye dahil oluyor. 
 
ANADOLU MUTFAĞIMekânın en beğenilen spesiyalleri ise zengin fümeli tost, kavurmalı tost, közlü tost, 5 peynirli tost ve akademik fümeli tost. Kurucu ortaklardan Onur Çaytaş, Koşuyolu’ndaki Yeşilçay fırınında Tost Akademisi’ne özel ekmekler hazırlıyor. Tostseverler; sarı buğday, ruşeymli, çiya tohumlu, Osmanlı, kepekli, Alman çavdarı, bazlama, Ayvalık dilimi gibi farklı ekmek türlerinden birini seçerek tostunu hazırlatma şansına sahip.
 
Tost ekmeği dilimleri, Ayvalık tost ekmeğinden biraz daha büyük bir ölçüye sahip. 1.5 kiloluk somun ekmekler özel olarak dilimleniyor ve ortalama 9 kez yapılacak tost ekmeği çıkıyor. Şarküteri ürünlerinde kalite, hijyen ve helal kesime önem verdiklerinin altını çizen Kale, “Bu işte kalıcı ve başarılı olmanın sırrı, birinci sınıf malzeme kullanmaktan geçiyor. Müşteriler bu konuda son derece bilinçli. İyi ve kötü malzemeyi anında ayırt edebiliyorlar.” yorumunda bulunuyor.
 
Her Öğün Tercih Edilen Bir Spesiyal
14 yaş ve üstü bir kitleye hitap ettiklerini söyleyen Savaş Kale, “Kendi ekmeğini, kendi yapan tostçu” sloganıyla marka bilinirliklerini hızla artırdıklarını belirtiyor. Tost çeşitlerini lezzetlendiren en önemli detaylardan biri de domatesli, fesleğenli, avokadolu, hardallı ballı, tahinli, pestolu, kekikli gibi farklı sos alternatifleri…
 
2019 sonuna kadar 5 şube açmayı planladıklarını aktaran Kale, “Şu an bizden franchising isteyenler var. Ama şu an bu konuya sıcak bakmıyoruz. Sistemin biraz daha oturmasını bekliyoruz. Hafta içi günde ortalama 300, hafta sonu ise 400 müşteriyi ağırlıyoruz. Tost Akademisi’nde hedef kitleye doyurucu spesiyaller sunuyoruz. 
 
 
Bu nedenle fiyatlarımız da sunduğumuz lezzet ve gramaja oranla hayli uygun.
Tostun yanında cin biberi, acı sos, domates ve zeytin olmak üzere 4 çeşit garnitürümüz var. Hedef kitlemiz de bu 4 alternatiften ikisini ücretsiz olarak tercih edebiliyor.” diyor. Çok sık seyahat eden biri olarak gastronomi dünyasında tek çeşide ağırlık veren restoranların açık ara öne çıktığını dile getiren Kale, “Biz de bu bakış açısına yatırım yaptık ve menüde tost dışında hiçbir lezzete yer vermedik.
 
Amacımız, tost konusunda insanların aklına gelen ilk marka olmak. Tost, her öğün tüketilebilecek bir gıda… Bu nedenle aslında son derece avantajlı bir ürün. Kahvaltıda, öğlen ve akşam yemeklerinde sevilerek tüketilecek lezzet kombinasyonları kurguladık. Bunun alternatifi sadece çorbada var.” açıklamasında bulunuyor.
 
Veganlara Özel Seçenekler
Tost Akademisi gece 03.00’e kadar açık. Haftanın 7 günü de hizmet veren Tost Akademisi 8 kişilik deneyimli bir ekibe sahip. Limonata ve ayran ise her gün özel olarak hazırlanıyor. Tost Akademisi’ni farklı kılan bir diğer özellik ise mekânda Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazozları satışa sunmaları… Şu an 35 çeşit gazoz, hedef kitleyle buluşuyor. Kale; bundan sonraki hedeflerinin bir üretim tesisi kurup kendi ürünlerini üretmeye başlayıp, tost kültürü ve yapımı hakkında eğitimler verilecek bir akademi kurmak olduğunu söylüyor. 
 
Aslında 50’nin üzerinde tost çeşitleri olsa da menüye her ay yeni çeşitler ekleyerek ilerlemeyi tercih ediyorlar. Tost akademisinden sonraki hedef ise tostlarda servis edilen sosları çeşitlendirmek. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde mekânın özel bir köşesinde, müşterilerin tost seçimlerinde tercih edebilecekleri birbirinden farklı sos alternatifleri de olacak.
 
DOLMA VE SARMA TARİFLERİTost Akademisi’nde özel olarak tattığımız zengin fümeli tostun tadı hâlâ damağımızda… Vegan müşterilere özel tost seçenekleri de bulunuyor. Vegan salam, sucuk ve peynir çeşitleriyle hazırlanan tostlar,  veganlara farklı lezzet alternatifleri sunuyor. Kavurmalı tost konusunda da oldukça iddialı olan Tost Akademisi, en iyi kalite kavurmayla enfes tostlar hazırlıyor.
 
Şef Savaş Kale’den Zengin Fümeli Tost Tarifi
Malzemeler: 50 gram dana füme, 50 gram hindi füme, 15 gram köz patlıcan, 30 gram mantar, 2 dilim cheddar peyniri, 1 tatlı kaşığı pesto sos, 30 gram kolot peyniri ve 15 gram tereyağı.
 
Zengin Fümeli Tost Hazırlanış Tarifi
Arzu edilen tost ekmeğinin üzerine önce peynirleri koyun. Ardından şarküteri malzemelerini ilave edin. Köz patlıcan ve mantarları ise homojen bir şekilde en üst kısma ekleyin. Pesto sosunu diğer tost ekmeğine sürün. Tost ekmeğinin üstüne tereyağ  sürün ve tost makinesinde basın. Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler