Yöresel Mutfaklar Ne Demektir?

Yöresel Mutfaklar Ne Demektir?

Kendi ismi ile anılan vilayet mutfaklarımız bu dönemden sonra anılmaya başlanan bir kavramdır.20. yüzyılın...

Yöresel Mutfaklar Ne Demektir?
Her ne kadar daha önceden de yöresel mutfaklarımız ya da bölgesel mutfaklarımız olsa da cumhuriyet döneminden sonra gastronomi açısından daha fazla gündeme gelmeye başlamıştır. 
 
Bunlardan bazıları Karadeniz mutfağı, Anadolu mutfağı, Ege mutfağıdır. Ama bu yöresel ve bölgesel mutfaklarımızın içerisinde Konya mutfağı, Antep mutfağı, Mardin mutfağı vb. gibi bazı önemli vilayetlerimiz bölgelerinden daha fazla kendi isimleri ile ön plana çıkmışlardır.
 
Kendi ismi ile anılan vilayet mutfaklarımız bu dönemden sonra parlamaya başlayan bir kavramlardır.
20. yüzyılın ilk yarısından sonra ülkemiz de özellikle yiyecek ve içecek sektörü önem kazanarak gündeme gelmeye başladıkça bazı şehirlerimiz de gastronomi turizminden payını almak istemiştir. Bu konuda tarihi lezzet miraslarımızdan gastronomi alanında yazılı ve görsel alanlarda ciddi çalışmalar yapmaya başlamışlardır. Bu çalışmalar sonucu ile pek çok vilayetimizin içerisinde barındırdığı yaşam ve mutfak kültürünü yerel ve yabancı turistler tarafından daha iyi anlaşılmasına vesile olmakla birlikte yerel ekonomiye büyük katkı sağlamaya başlamıştır.
 
Bu çalışmalar zaman zarfı içerisinde diğer vilayetlerimizde de gastronomi kültürüne daha fazla sahip çıkmak adına olumlu örnek olup çalışmaların başlamasına vesile olmuştur. 
 
Bölüm-08 -Devam Edecek...
 
Camiamıza Saygılarımla
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir
 
Yazının Daha Detaylı Bir Şekilde Tamamını Okumak İçin Aşağıdaki Linki TIKLAYINIZ…
 
Aşağıdaki kısa videolarda Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı Ve Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı ve Türk Mutfağından birçok önemli bilgi ve dipnotları bulabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve çoğalır…
 
Gerçek Osmanlı Ve Türk Mutfağın Kısaca Tanımı Nedir?
 
Geleneksel Türk Mutfağının Zenginliği Binlerce Yılın Füzyon Birikimidir…

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mustafa SUMBUL
    9/7/2019

    Has şefimiz elinize, kaleminize ve düşüncelerinize sağlık. Sağ olun, iyi ki varsınız has ustam. Yazılarınızın devamını bekliyoruz. Makale seklinde uzun olanlar daha iyi.

  • Yorumlayan: Kader YILMAZ
    9/1/2019

    Çok teşekkür ederiz şefim.

  • Yorumlayan: Rıza Sümbül
    8/22/2019

    Yöresel Mutfaklar hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz lütfen hocam. Sizlerin takipçinizim. Her videonuzu yayınladığınız anda izliyorum. Çok teşekkür ederim. Saygılar, başarılar:)

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler