Osmanlı Saray Mutfağından Ezogelin Çorbası Tarifi

Osmanlı Saray Mutfağından Ezogelin Çorbası Tarifi

Günümüz ile Osmanlı Saray mutfağını kıyaslamak gerekirse, Osmanlı Devleti’nde şimdiye göre koyun etinin, sığır etinden daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Ancak...

Günümüz ile Osmanlı Devleti mutfağını kıyaslamak gerekirse, Osmanlı Devleti’nde şimdiye göre koyun etinin, sığır etinden daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Ancak  son zamanlar da yapılan araştırmalar ile Osmanlı Devleti’nde keçi ve oğlağın da tüketildiği öğrenilmiştir. Osmanlı Mutfağında çok fazla tercih edilmeyen et türü ise tavuk etidir. Tatlı yapımına gelince Osmanlı Mutfağında çok önemliydi. Hatta saray için alınan aşçılar tatlı yapımı için özellikle seçilirdi. Şimdi, o zamandan bu zamana miras gelen lezzetlere bakalım.
 
Osmanlı Saray Mutfağından ve Yöresel Mutfaklardan Günümüze Muhteşem Lezzetler
Günümüz ile Osmanlı Saray mutfağını kıyaslamak gerekirse, Osmanlı Devleti’nde şimdiye göre koyun etinin, sığır etinden daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Ancak  son zamanlar da yapılan araştırmalar ile Osmanlı Devleti’nde keçi ve oğlağın da tüketildiği öğrenilmiştir. Osmanlı Mutfağında çok fazla tercih edilmeyen et türü ise tavuk etidir. Tatlı yapımına gelince Osmanlı Mutfağında çok önemliydi. Hatta saray için alınan aşçılar tatlı yapımı için özellikle seçilirdi. Şimdi, o zamandan bu zamana miras gelen lezzetlere bakalım.
 
Osmanlı Saray Mutfağından Ezogelin Çorbasını Denedinizmi? 
Yöresel Çorbalardan Ezogelin Çorbası Kullanılan Malzemeler
 
*    2 Çay Bardağı Kırmızı Mercimek
*    2 Yemek Kaşığı Pirinç
*    2 Tatlı Kaşığı Bulgur
*    1 Adet Kuru Soğan
*    1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*    1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*    6 Su Bardağı Sıcak Su
*    1 Tatlı Kaşığı Nane
*    1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağından Ezogelin Çorbası Yapılış Tarifi
Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın. 
Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz kırmızı mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzu tencereye aktarın.
Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. 
 
Tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın. 
Kavrulan soğanlara biber salçasını ekleyin ve 2 dakika daha kavurun.
Naneyi ekleyin ve karıştırdıktan sonra soğanlı sosu ocaktan alın.
Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan soğan ve salçalı karışımı ekledikten sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Ezogelin Çorbası” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler