Adıyaman Gastronomi Günleri Sona Erdi...

Kaybolmakta olan Adıyaman yemek kültürünü arşivlemek, turizme nasıl kazandırılacağını planlamak, tanıtıcı programlar yapmak bunlardan sadece bir kaçı” ifade...

Adıyaman Gastronomi Günleri Sona Erdi...
"Tadında Hikayeler" programı yapımcısı ve sunucusu Asuman Kerkez, memleketi Adıyaman'da, 'Gastronomi Günleri' temasıyla düzenlenen yemek festivalinde "Anneannemin Tenceresi" sunumuyla hem davetlilerle faydalı bilgiler paylaştı, hem de kaybolmaya yüz tutmuş tarifleriyle lezzet dolu anlar yaşattı. Ünlü profesör Canan Karatay da 'Karatay Mutfağı'ndan örnekler sundu.
 
4-5 Ekim’de düzenlenen Adıyaman Gastronomi Günleri kapsamında Habertürk Tadında Hikayeler programı yapımcısı ve sunucusu Asuman Kerkez de memleketi Adıyaman’daydı. Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Ticaret ve Sanayii Odası desteğiyle düzenlenen Gastronomi Günleri Kapsamında ünlü şefler sahne alırken Canan Karatay da “Karatay Mutfağı” sunumunu gerçekleştirdi. 
 
Kerkez izleyicilere kaybolmakta olan değerlere sahip çıkma konusunda bilgilendirici içeriklerle hazırladığı "Anneannemin Tenceresi" sunumu yaptı.  Adıyaman’ın çevresinde bulunan Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep illeriyle “Bereketli Hilal” bölgesinde bulunduğunu hatırlatan Kerkez, kültürel mirasın da kadim bir taşıyıcısı olduğuna işaret etti. 
 
"Yapılması Gereken Çok İş Var"
“Barış ve hoşgörü uygarlığı Kommagene Krallığının merkezi Adıyaman için yapılması gereken çok iş var. Kaybolmakta olan Adıyaman yemek kültürü arşivlemek, turizme nasıl kazandırılacağını planlamak, tanıtıcı programlar yapmak bunlardan sadece bir kaçı” ifadelerini kullanan Asuman Kerkez Adıyaman’ın doğuştan şanslı bir bebek olduğunu ancak gereken önemin verilmemesi nedeniyle çevresinden geri kaldığını belirtti.  
 
"Kaybedecek Zamanımız Kalmadı"
Türkiye’de bir çok markalaşma çalışmasına hayat veren Kerkez "Değişen dünya şartlarına uyum sağlamak adına artık kaybedecek zamanımız kalmadı, artık harekete geçmeliyiz" dedi.
 
 
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut da festival kapsamında yaptığı konuşmada  “Gelenekten uzaklaşmamalıyız. Bunlar asırların süzgecinden geçip gelen değerlerimizdir” dedi. Festival alanında çiğ köfte dağıtımı ile sona eren etkinlikte Adıyaman gastronomisinin gelişmesi neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. 
 
"Etsiz Çiğ Köftenin Tescili Önemli"
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Etsiz Çiğ Köfte adına alınan coğrafi işaret tescilinin öneminin vurgulayarak Adıyaman’ın diğer özel ürünleri içinde Coğrafi İşaretler Tescili sürecinin başladığını ve bu işi dikkatle takip edeceklerini açıkladı. Adıyaman için bir Mutfak Sanatları merkezi açılacağını söyleyen Kılınç, Gastronomi konusunda atılacak adımların ve yeni gelişmelerin de müjdesini verdi. 
 
Konuyla ilgili olarak çok umutlu olduklarını ifade eden İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyıldız ise ajans misyonunun bölgeyi kalkındırmak olduğunu ve Adıyaman için yapılacak her türlü verimli çalışmaya destek olmaktan mutlu olacaklarını belirtti. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler