3. Uluslararası Meze Festivali Yerli Ve Yabancı Şefleri Buluşturdu...

3. Uluslararası Meze Festivali Yerli Ve Yabancı Şefleri Buluşturdu...

Festivale Türkiye’yi temsilen yurt içinden geleneksel tatları yeniliklerle biçimleyen 7 Mehmet ’in yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğren..

3. Uluslararası Meze Festivali Yerli Ve Yabancı Şefleri Buluşturdu...
Birbirinden seçkin mekanlar 3. Uluslararası Meze Festivali’nde gastronomi tutkunlarıyla bir araya geldi
Gastronomi alanında Türkiye’de düzenlenen en önemli etkinlikler arasında yerini alan 3. Uluslararası Meze Festivali, 18 Ekim’de Akra Otel’in Beydağları ve Akdeniz manzaralı bahçesinde gerçekleşti. Ülkemizden ve dünyadan 16 seçkin mekanı bir araya getiren festival, sunduğu 32 çeşit meze ile gastronomi meraklılarına unutulmaz bir gece yaşattı. 
 
Mekanlara ait seçilmiş lezzetlerin paylaşıldığı festival, konuklardan tam not aldı.
Yüzyıllardır başta Akdeniz Mutfağı ve Orta Doğu Mutfağı olmak üzere dünyanın dört bir yanında küçük tabaklar etrafında insanları buluşturarak, onlara hem lezzeti hem de dostluğu paylaştıran mezeler; bu yıl üçüncü kez Uluslararası Meze Festivali’nde katılımcılara unutulmaz bir festival yaşattı.
 
Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla Akra Otel’in bahçesinde gerçekleşen festival, ülkemizden ve dünyadan 16 seçkin mekana ait seçilmiş mezeleri gastronomi meraklılarıyla buluşturarak, damaklarda unutulmayacak bir tat bıraktı. Gurmelerin ve lezzet tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği festival, yerli ve yabancı katılımcılara 32 çeşit mezeyi tatma fırsatı sundu.
 
Uluslararası şeflerin yanı sıra hem Antalya’nın hem de Türkiye’nin farklı illerinden önemli şefleri buluşturan festivalde konuklar, 16 lezzet durağı markanın usta şefleri tarafından hazırlanan mezelerle unutulmaz bir lezzet deneyimi yaşadı. Festivale Türkiye’yi temsilen yurt içinden geleneksel tatları yeniliklerle biçimleyen 7 Mehmet’in yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri, Do&Co, Firuze, Hatay Sultan Sofrası, Kiss The Frog, Lokanta Kru, OD Urla, Parkfora, Trilye ve Vonalı Celal Restaurant katıldı. Yurtdışından festivale katılım gösteren lezzet durakları arasında ise Alexandra’s Restaurant, Alexis Restaurant, Farma Restaurant, Niazi’s ve SLC yer aldı.
 
 
Festivalin bu yılki sürprizi
Festivalin bu yıl ki sürprizi ise 2019 Sca Türkiye Türk Kahvesi (cezve) Şampiyonası’nda Türkiye 2.’liğini kazanan Barista Atilla Narin’in Krotontrop Kolombiya Inga Aponte, Caferino, Caffe Vegnano Turkish Coffee ve kendi adını taşıyan Atilla Narin isimli dört özel kahve harmanının tadımı oldu.
 
Akra’dan geleceğin şeflerine destek
Eğitime ve gençlerin gelişimine önem veren Barut Hotels Grubu, bu sene festivalde bir ilke imza atarak, Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri için festival alanında bir stant sağladı. Geleceğin şefleri olan genç yeteneklere, 2 gün boyunca birbirinden önemli şeflerle bir araya gelme ve sektörü yakından tanıma imkanı sundu.
 
Antalya’nın gastronomi zenginliğini daha geniş kitlelere duyurmak istiyoruz
Düzenledikleri festivallerle Antalya’ya karşı olan sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Akra Hotels Genel Müdürü Gökhan Polat ise “Açıldığı günden bu yana spor, sanat ve gastronomi alanında birçok önemli organizasyona imzasını atan Akra, 48 yıllık köklü geçmişe sahip Barut Otelleri’nin ilk şehir otelidir. 
 
Doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin kültürüyle de her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin ilgisini çeken Antalya, gastronomi açısından da görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu festivalle Antalya’nın gastronomi zenginliğini daha geniş kitlelere duyurmayı hedefledik. Akra Hotels olarak uluslararası etkinliklerimizi düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler