Şef Maksut Aşkar ile

Şef Maksut Aşkar ile "Neolokal" Beşinci Yılını Kutladı...

Maksut Aşkar’ın yerli ve yabancı şef dostlarını ağırlayan Neolokal, bu yılki kutlamada, dünyaca ünlü şefler Margot Janse, Manu Buffara ve May Chow ile Maksut Aşkar‘ın farklı kıtaların...

Şef Maksut Aşkar ile Neolokal Beşinci Yılını Kutladı...
Dünyanın En İyi 110. restoranı seçilen Neolokal bu hafta beşinci yılını kutladı. Şef Maksut Aşkar, bu özel kutlamayı usta yabancı şefler ve genç yerli şeflerle paylaştı
 
Gastronomi tüm dünyada en önemli yumuşak güçlerden biri. Malum, Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesi, gastronomi dünyasında Michelin yıldızlarını söndürdü. Peki ama her şey nasıl başladı? Aslında 2002’de Londra’da bir sektör dergisinin ödülleri olarak başladı, geçen yıl ise Avustralya Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle tören Londra dışına çıktı ve Melbourne’da yapıldı, Avustralya Restoran Tanıtım Kampanyası çerçevesinde. Hobart’taki Mona’da “Invite the World to Dinner” etkinliği düzenlendi. 
 
Sidney’de Noma 10 hafta devam eden bir pop up restoran açtı. Kampanyanın Avustralya’ya ekonomik getirisini ise şöyle özetlemek mümkün: Yabancı turistlerin son üç yılda yemek ve şarap harcaması tam 1 milyar dolar arttı.
 
İşte bu aşamada bir kez daha hatırlıyoruz gastronominin gücünü ve ekonomiye katkısını. Türkiye’de onlarca üniversitede Gastronomi Bölümü açıldı. Gastronomi eğitimine ciddi bir talep var ve iyi yetişen bir kesim geliyor. Bu yıl Dünyanın En İyi 100 Restoranı listesinin 51-100. sırası açıklandı. Hatta bu yıl 100 yerine 120 restoran seçildi, ödüllerin sponsoru S. Pellegrino’nun 120. yılı şerefine. 
 
Listede Türkiye’den iki restoran dikkat çekti, 52. sırada Mehmet Gürs’ün Mikla’sı ve 110. sırada Maksut Aşkar’ın Neolokal’i. Maksut Aşkar daha önce de Hürriyet’in Karaca iş birliğiyle hayata geçirdiği İncili Gastronomi Rehberi ödüllerinde bir kez daha kalbimizi kazanmıştı, tevazusu ve diğer şefleri yüceltmesiyle. Aşkar, Maça Kızı’nın şefi Aret Sahakyan ile aynı zamanda ödülünü aldığı için törende mutluluğunu dile getirdi, büyük egoların çarpıştığı mutfaklarda iki şefin birbirini yüceltmesi harikaydı.
 
 
Üç öğrenci ağırlandı
Bu hafta ise Neolokal, beşinci doğum gününü, düzenlediği iki yemekle kutladı. Neolokal’in beşinci yıl özel menüsünü, üç farklı kıtadan gelen şef dostları Maksut Aşkar ile birlikte hazırladı. Brezilya’dan Manu Buffara, Güney Afrika’dan Margot Janse ve Hong Kong’dan May Chow’un hazırladıkları yemeklere Apartıman’ın şefi Burçak Kazdal da tatlılarıyla eşlik etti. 
 
Ayrıca üniversitelerin gastronomi bölümlerinde eğitim gören 12 şef adayı, Neolokal’de düzenlenen öğle yemeğinde dünyaca ünlü üç şefle bir araya geldi. Bahçeşehir, Okan, Özyeğin ve Yeditepe üniversitelerinin gastronomi bölümlerinin en iyi ilk üç öğrencisi ağırlandı. Maksut Aşkar’ın Neolokal’in beşinci yılı kutlamasını genç şef adaylarıyla paylaşması iyi bir örnek.
 
Neolokal 5 yaşında
Neolokal, beşinci doğum gününü 5 Kasım Salı akşamı düzenlediği iki yemekle kutladı. Neolokal’in beşinci yıl özel menüsünü, üç farklı kıtadan gelen şef dostları Maksut Aşkar ile birlikte hazırladı. Brezilya’dan Manu Buffara, Güney Afrika’dan Margot Janse ve Hong Kong’dan May Chow’un hazırladıkları lezzetlere Apartıman’ın şefi Burçak Kazdal da tatlılarıyla eşlik etti.
 
 
Her sene açılış yıldönümünde Maksut Aşkar’ın yerli ve yabancı şef dostlarını ağırlayan Neolokal, bu yılki kutlamada, dünyaca ünlü şefler Margot Janse, Manu Buffara ve May Chow ile Maksut Aşkar‘ın farklı kıtaların lezzetlerini kendilerine has gastronomik perspektifleriyle bir araya getirdikleri bir menü ikram edildi. Şefler, Baobab Labne, Afrika Dashi, Tacupi, kurutulmuş karides yumurtası, gibi değişik lezzetlerin yer aldığı bir menüyle, Neolokal misafirleri gastronomik bir yolculuğa çıkardı.
 
Gastronomi Öğrencileri Usta Şeflerle Buluştu
Neolokal beşinci yılında ayrıca, gastronomi dünyasına ilham verecek bir buluşmaya da ev sahipliği yaptı. Üniversitelerin gastoromi bölümlerinde eğitim gören on iki şef adayı, Neolokal’de düzenlenen öğle yemeğinde dünyaca ünlü üç şefle bir araya geldi ve Neolokal’in beşinci yıl yemeği için hazırlanan menünün tadımını şeflerle birlikte yaptılar. Neolokal’de verilen öğle yemeğinde. 
 
Bahçeşehir, Okan, Özyeğin ve Yeditepe üniversitelerinin gastronomi bölümlerinin en iyi ilk üç öğrencisi ağırlandı. Genç şef adayları; usta şeflerin kendilerine özgü lezzet ve tariflerle oluşturdukları tabakların tadımını yaparken yemeklerin hazırlık aşamasını da izleme şansı buldu. Yemeğin ardından öğrenciler şeflerle sohbet imkanı yakaladı.
 
Bu yıl dünyanın en prestijli gastronomi listesi World 50 Best’e giren Neolokal’in, Anadolu mutfağının zenginliğini dünyaya yaymak amacıyla düzenlediği misafir yabancı şef etkinlikleri, üç yıldır Neolokal konuklarıyla buluşuyor.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler