Acem Köftesi Tarifi

Acem Köftesi Tarifi

Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde...

Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden özel bir tarif olan “Acem Köftesi Tarifi” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Osmanlı saray mutfağında ve yöresel mutfaklarımızda da çalışmaları ile bilinen ünlü Şef Yılmaz Seçim’e mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden;
Acem Köftesi Tarifi
Acem Köftesi İçin Kullanılacak Malzemeler
 
*     500 Gram Yağsız Kıyma 
*     2 Çay Kaşığı Kekik
*     1 Çay Bardağı Pirinç 
*     3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     Yarım Çay Bardağı İnce Bulgur 
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Kg Küçük Boy Patates 
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Adet Orta Boy Soğan 
*     2 Yemek Kaşığı Salça
*     Kıyılmış Maydanoz 
*     1 Yumurta
 
Acem Köftesi Tarifinin İşlem Basamakları
Kıymayı uygun bir kaba alın, ayıklanmış ve yıkanmış bulguru ve pirinci, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı kekik veya zeytirun, tuz ve karabiber ekleyerek hepsi özleşene kadar yoğurun.
Kıyma harcından küçük parçalar alın ve yuvarlayın.
 
Tencereye sıvı yağ ve salçayı ekleyin biraz kavurun ve 5-6 bardak su ilave edin.
Karabiber, 1 çay kaşığı zeytirun veya kekik ve tuzunu atın.
Patatesleri ve köfteleri ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Köfte tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler