Şef Murat Baziki; Biz Neyiz? Neredeyiz?

Şef Murat Baziki; Biz Neyiz? Neredeyiz?

Aşçılık Mesleği bizim elimizde olduğu gibi hakkımızı hukuku 'muzu aramak da bizim elimiz 'de. Biz üzerimize düşen göreve hazırız. Sadece sizden gelecek işareti beklemekteyiz.

Şef Murat Baziki; Biz Neyiz? Neredeyiz?
 
Merhaba; 
Ben Akdeniz Gastronomi Aşçılar Dernek Başkanı Murat Baziki 
 
01-
Bizim sektörde aşçının sigortası aylık maaşı üzerinden mi yoksa asgari ücret üzerinden mi yatıyor? 
 
02-
Çalıştığı kurumda sigortası hangi sınıf üzerinden yatırılmakta, aşçı'mı? bahçıvan'mı? petrolcü'mü? sekreter mi? hangi meslek branşı üzerinden gösteriliyor? 
 
Yeni yayın hayatına başlayacak olan dergimizin tüm camiamıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Uzun zamandan beri araştırmasını yaptığım yukarıda belirttiğim bu konulara gelin daha yakından bakalım. 
 
Evet önemli bir detay bu çoğumuzun bildiği üzere kimi ustanın sigortası asgari ücret üzerinden kimi ustanın da aldığı aylık üzerinden yatırılıyor, peki bunlar yatırılırken meslektaşlamızdan kaçının sigortası aşçı branşı üzerinde yatırılıyor, bunu hiç düşündünüz mü? 
 
Şef Murat Baziki; Biz Neyiz? Neredeyiz?Ben söyleyeyim sadece %40 'ı aşçı olarak gösterilmekte geri kalanlar ise bahçıvan sekreter... branşlar olarak gösterilmekte. O kadar Demek o kadar federasyon var hangi başkan bunu araştırma zahmetinde bulundu acaba. 
 
Yarışmalarda boy göstermekle, madalyaları boynuna takıp hava atmakla ve ego yapmakla bu işler olmaz. Olmuyor da zaten...
 
Benim fikrim konu sektörel olduğunda tek yürek olmamız gerekiyor. Artık herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor ve o zaman bu zaman haydi arkadaşlar biz aşçıyız ne petrolcü, ne bahçıvan nede sekreter biz aşçıyız hepimiz bir olmamız gerekiyor. 
 
Meslek için bir olmanın zamanı gelmedimi? birlik çağrısını daha ne kadar yapmak gerek.
 
Sektörümüzüm çalışma şartları ortada değil mi? daha kadar ayrı, bir birimizden bağımsız, dağınık hareket edeceğiz. Artık bunlara dur deme zamanı gelmedimi? Gelin sevgili meslektaşlarım birliğimizi beraberliğimi koruyalım. Bir olalım, mesleğimizi ve geleceğimizi koruyalım.
 
Aşçılık Mesleği bizim elimizde olduğu gibi hakkımızı hukukumuzu aramak da bizim elimizde. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya razı ve hazırız. Sadece sizden gelecek bir nokta işareti beklemekteyiz. Öncüsü biz değil siz olun. Yeter ki "Aşçılık Mesleği" bir yerlere gelsin...
 
Saygılarımla 
Şef Murat BAZİKİ 
Akdeniz Gastronomi Aşçılar Dernek Başkanı "Akgader"
Mugafed Teşkilatlandırma Başkanı 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler