Pekmezli Cızlama Tarifi

Pekmezli Cızlama Tarifi

Anadolu Türk Mutfağında eski tarihe dayanan özellikle Akdeniz yöresinde tarım ile uğraşıp göçebe hayati yaşayan insanlar tarafından odun ateşinde saç üzerinde pişirilip ve pekmez ile tatlandırıp sevilerek..

Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde doğal ve yerli  ürünleri  ön planda tutarak  yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki çalışmaları ile de bilinen şef Abdullah KÖK den Şekersiz  meyveli pekmezli cızlama...
 
Pekmezli cızlama; 
Anadolu Türk Mutfağında eski tarihe dayanan özellikle Akdeniz yöresinde tarım ile uğraşıp göçebe hayati yaşayan insanlar tarafından odun ateşinde saç üzerinde pişirilip ve pekmez ile tatlandırıp  sevilerek yapılan bir iştah iştah açıcı.
 
Cızlama adı yavaş  yavaş unutulup günümüzde krep, pankek ve değişik  adlar almış daha ilerleyen tarihte günümüzde çikilota sürülüp meyveli şekilde yabancı bir yiyecek olarak  waffle adını almıştır... 
 
Mutfağımızın geçmişi ve geldiği noktayı  burada anlayabiliriz..
 
Pekmezli Cızlama "Şef Abdullah KÖK"
Pekmezli Cızlama Kullanılan Malzemeler;
2 Su Bardağı Ilık Süt
1 Aded  Yumurta
1.5 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz 
1 Çay Kaşığı Toz Şeker 
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 
 
Pekmezli Cızlama Yapılış Tarifi; 
Bütün malzemeler çırpılarak akışkan bir hamur elde edilir.
Sıcak saç üzerine dökülerek iki yönlü pişirilir.
Pişirdikten sonra üzerine pekmez ve tereyağ dökülüp servis edilir..
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler