Geleneksel Türk Mutfağı Lezzetleri Monako Yolunda

Geleneksel Türk Mutfağı Lezzetleri Monako Yolunda

Bu kez Sevgililer Günü'nde yine eşsiz bir geceye imza atmaya hazırlanıyoruz. Türk mutfağının enfes lezzetleri davetlilere sunulacak. Bu tip organizasyon lar ülkemizin kültürünü..

Geleneksel Türk Mutfağı Lezzetleri Monako’da Yolunda
14 Şubat’ta Hülya Biren’le Monako’da özel bir etkinlik düzenleyecek olan iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan “O gün davetliler tarlamızda yetişen birçok yerli ürünle Türk lezzetlerini deneyimleyecek” dedi
 
Yakın dost olan başarılı iş kadınları Demet Sabancı Çetindoğan ve Hülya Biren, Monako'nun Monte Carlo şehrinde 14 Şubat Sevgililer Günü için özel bir hafta sonu etkinliği düzenliyor. Çetindoğan, Monte Carlo Bay'da düzenlenecek olan organizasyonu Şamdan Plus dergisine anlattı.
 
Şeflerin Buluşması
2015'te Hülya Biren'le yine bir işbirliği yapmıştık. Yine Monako'da Pera Palace şeflerinin hazırladığı yemeklerle Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamıştık. Bu organizasyon hem Monako'da hem Türkiye'de büyük sükse yaratmıştı. Monako Başbakanı Michel Roger başta olmak üzere devlet düzeyinde pek çok önemli ismin yanı sıra, İstanbul cemiyet hayatından da birçok dostumuz bizlerleydi. 
 
Bu kez Sevgililer Günü'nde yine eşsiz bir geceye imza atmaya hazırlanıyoruz. Türk mutfağının enfes lezzetleri davetlilere sunulacak. Bu tip organizasyonlar ülkemizin kültürünü ve eğlence anlayışını tanıtmak anlamında önemli.
 
Etkinlik için Pera Palace'nin Executive şefi Gökay Çakıroğlu ile Monte Carlo Bay'in Michelin yıldızlı şefi Marvel Ravin bir araya geldi.
 
Büyük şeflerin buluşması gibi oldu aslında... Ülkemizin yemek kültürünü, dünya gastronomisi tarafından yeterince keşfedilmemiş lezzetlerini, yöresel ve yerel tarım ürünlerimizi kullanarak en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. 
 
14 Şubat'ta Monako'daki menüyü de Gökay Çakıroğlu bu doğrultuda hazırlayacak. O gün davete katılacak seçkin misafirler bizim tarlamızda yetişen birçok yerli ürünle muhteşem Türk lezzetlerini deneyimleyecek. Türk gastronomisinin tanıtımı için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.
 
Türkiye, Anadolu'nun birçok medeniyetine ve Hıristiyanlığın en önemli mekanlarına ev sahipliği yapmış bir ülke.
 
Farklı kültürlerin bir arada yaşamasının öneminin arttığı bir dünyada birçok öğretiyi, kültür ve deneyiminde bulunduran bir ülke aynı zamanda... Dünya da bunun farkında aslında. İşte bunları artık gün ışığına çıkarmamız gerek.
 
Dünya Ülkemizi Merak Ediyor
Şu an baktığınızda dünyanın Türkiye'ye olan bakış açısı daha olumlu, daha merak uyandırır nitelikte aslında. Ama daha çok uzun yolumuz var. Burası medeniyetlerin beşiği. Bu coğrafya; iyiliğin, zenginliğin, barışın dünyaya yayıldığı yer. 
 
Burası üç dinin merkezi. Dünya mutfağının kalbi, tarımın keşfedildiği yer. Bu coğrafya yazının ve paranın bulunduğu coğrafya. Türkiye üzerinde oturduğu kültürlerin mirası ile büyük bir güce sahip. Bu gücü en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler