Osmanlı Konak Kebabı

Osmanlı Konak Kebabı

Osmanlı Saray Mutfağı, Türk Mutfak Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Burhan Türkoğlu'nun kaleminden özel bir tarif olan “Osmanlı Konak...

Osmanlı Saray Mutfağı, Türk Mutfak Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Burhan Türkoğlu'nun kaleminden özel bir tarif olan “Osmanlı Konak Kebabı Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
şeflerin özel Yemek Tariflerinden;
Osmanlı Konak Kebabı
Osmanlı Konak Kebabı Kullanılan Malzemeleri
 
*     4 Adet Kuzu Kol Kemikten Ayrılmış İri Kuşbaşı Olarak Bir Kap İçine Konur
*     1 Çay Bardağı Bal
*     1 Su Bardağı Zeytin Yağı
*     4,5 Adet Defne Yaprağı
*     1 Yemek Kaşığı Tane Karabiber
*     2 Dış Sarımsak
*     2 Baş Doğranmış Kuru Soğan 
*     3 Yemek Kaşığı Tere Yağı
*     Yeteri Kadar Tuz
 
Osmanlı Konak Kebabı Yapılış Tarifi
2 su bardağı şu ile beraber karıştırılarak 1 gün bekledikten sonra bir bakır tepsi veya güvece konularak ağzı kapalı olarak 180 derecede 2 saat süreyle pişirilir.
 
Pişen kebabı yapmış olduğumuz pilav bir bakır kaba alınır üzerinede pişirilen kebap konarak sunum yapılır.
 
Bu reçete duayen ustalarımızdan osmanlı oba, konak, saray mutfağı ve Türk mutfağı üzerinde yapmış olduğu araştırmaları sonucunda sayın Burhan Türkoğlu tarafından reçetelendirilmiştir.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Osmanlı yemek tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler