• Türk mutfağında Gastronomi Diplomasisi...

    Türk mutfağında Gastronomi Diplomasisi...

  • Türk mutfağında Gastronomi Diplomasisi...

    Türk mutfağında Gastronomi Diplomasisi...


Türk mutfağında Gastronomi Diplomasisi...

Türk mutfağına meraklı kursiyerlerin katılımıyla Türk yemekleri kursu düzenlendi. Bu sene ikincisi gerçekleşen Türk yemekleri kursunda Kahire Kempinski Oteli Osmanlı mutfağının...

Türk mutfağında Gastronomi Diplomasisi...
 
Dünya mutfakları arasında ilk sıralarda yer alan Türk mutfağı ‘Gastronomi Diplomasisi’ çalışmaları kapsamında Yunus Emre Enstitüsü eliyle dünyanın dört bir coğrafyasında tanıtılıyor.
 
2019 aralık ayı içerisinde Kahire Yunus Emre Enstitüsünde Türk mutfağına meraklı kursiyerlerin katılımıyla Türk yemekleri kursu düzenlendi. Bu sene ikincisi gerçekleşen Türk yemekleri aşçılık kursunda Kahire Kempinski Oteli Osmanlı mutfağının baş aşçısı şef Hüseyin Girgin birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tanıttı. 
 
Kursiyerler, yemek tariflerini not alıp yemeklerin yapılışını dikkatle izledi. Katılımcılar bir yandan da kendi yemek kültürlerindeki benzer tarifleri paylaştı.
 
Beş gün süren kursta Yayla Çorbası, İrmik Helvası, Karnıyarık, Pirinç Pilavı, Mantı, Kuru Fasulye, Çiğ Köfte gibi en meşhur Türk yemekleri yapıldı. Usta aşçının gözetiminde kursiyerlerin katılımıyla yapılan geleneksel yemekler Enstitü bahçesinde misafirlere ikram edildi.
 
Kurs sonunda düzenlenen geleneksel Türk lezzetlerinden örneklerin tanıtıldığı “Türk Yemekleri Tanıtım Akşamı” etkinliği Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçisi Maslahatgüzarı Kemalettin Eruygur, Türkiye Cumhuriyeti Kahire Büyükelçiliği Eğitim ve Ticaret Müşavirleri, Pakistan ve Kore Kültür Merkezleri Müdürleri, Mısırlı misafirler ve kursiyerlerin katılımıyla gerçekleşti.
 
Kurs boyunca öğrenilen geleneksel lezzetlerin misafirlere ikram edilmesiyle devam eden program kursiyerlere katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler