Marakeş Pizzası Nasıl Yapılır?

Marakeş Pizzası Nasıl Yapılır?

Uluslararasi mutfaklardan nefis ve lezzetli bir hamur işi tarifi... Şeflerin özel Yemek Tariflerinden olan Marakeş Pizzasıni Türk Aşçı Haberleri olarak sizler icin hazırladık. Osmanlı Yemek...

Uluslararasi mutfaklardan nefis ve lezzetli bir hamur işi tarifi... Şeflerin özel Yemek Tariflerinden olan Marakeş Pizzasını Türk Aşçı Haberleri olarak sizler icin hazırladık.
 
Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim’ in kaleminden özel bir tarif olan “Marakeş Pizzası Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e;
 
Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağına, Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Marakeş Pizzası Nasıl Yapılır? "Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz Seçim"
Marakeş Pizzası Kullanılacak Malzemeler;
 
*     1 tatlı kaşığı şeker 
*     2 tatlı kaşığı kuru maya
*     450 gr un 
*     2 tatlı kaşığı tuz
*     Eritilmiş tereyağı 
*     Roka ve siyah zeytin
 
Marakeş Pizzası İç malzemesi için
*     1 adet küçük soğan 
*     2 adet domates
*     1.5 yemek kaşığı maydonoz 
*     1.5 yemek kaşığı taze kişniş
*     1 tatlı kaşığı paprika 
*     1 tatlı kaşığı kimyon
*     50 gr tereyağı 
*     40 gr cheddar peyniri
 
Marakeş Pizzası İşlem basamakları
-Şeker ve mayayı ılık suya ekleyin ve 10 dakika bekleyin.
-İç malzemelerini karıştırın ve bir kaseye koyun.
-Un su tuz ve mayayı karıştırıp hamur elde edin.
-Hamuru dört parçaya bölün ve dikdörtgen şeklinde açın.İçi hamurun ortasına koyun üçe katlayın.Dikdörtgen sekli bozmayın.
-Hamuru eski boyutuna gelinceye kadar tekrar açın ve tekrar üçe katlayın.
-Açılan hamurları yağlı kağıt üzerinde 1 saat mayalanması için bekletin.
-Izgaranın üzerinde yağlayıp kızartın.
-Üzerine yağ,roka ve zeytinle sunun.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli  hamur işi tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler