Şeften Özel Pırasa Tarifi

Şeften Özel Pırasa Tarifi "Şef Selçuk Üstekidağ"

Pırasanın yeri ayrıdır ama.. Zeytinyağlı muamelesi görse bile benim için başlı başına bir öğündür.. Kendi sevdiğim şekliyle yaptım bugün..

Evdekalmaya başladığımız günden bu yana, elimden geldiğince ekonomik ve lezzetli, erişilebilir malzemeler içeren ve iştah açıcı yemekler paylaşmaya çalıştım sizlerle.. 
 
Haliyle çoğu kalorili yemekler oldu bunların.. Ama elbette biz sebze seven bir milletiz.. Özellikle ben bazı sebze yemeklerine aşırı düşkünüm.. Bamya, kabak bastırması, ıspanak kavurma gibi..
 
Pırasanın yeri ayrıdır ama.. Zeytinyağlı muamelesi görse bile benim için başlı başına bir öğündür.. Kendi sevdiğim şekliyle yaptım bugün ve isteyenler için tarifi buraya bırakıyorum..
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Füzyon Mutfağı, Modern Türk Mutfağı ve Türk Mutfak Kültürüne destek ve çalışmalarından dolayı ünlü Şef Selçuk Üstekidağ'a teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeften Özel Pırasa Tarifi "Şef Selçuk Üstekidağ"
Şeften Özel Pırasa Tarifi Kullanılan Malzemeler
*     1,5 Kg Pırasa
*     3 Adet Orta Boy Havuç
*     1 Kapya Biber
*     1 Çay B. Konserve Domates
*     1 Çay B. Haşlanmış Nohut
*     1 Yemek Kaşığı Pirinç
*     2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
*     1 Su Bardağı Su
*     Tuz, Karabiber
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*     Yarım Portakalın Suyu
 
Şeften Özel Pırasa Yapılış Tarifi
Tüm sebzeleri istediğiniz büyüklük ve şekilde doğrayın. Havuç yavaş, biber hızlı pişer.. Buna göre kalınlıkları ayarlayabilirsiniz.. Bir tencereye zeytinyağını ve havuçları ekleyin.. Yaklaşık 2 dakika havuçlar hafif cızırdamaya başlayana kadar orta ateşte pişirin.. 
 
Pırasayı ekleyin ve biraz karıştırın.. Nohutları, pirinci ve konserve domatesi ekleyin, hafifçe karıştırmaya devam edin.. Son olarak biber, tuz, karabiber ve suyu ekleyin.. Kapağı kapatıp orta ateşte 15 dakika pişirin.. Şekeri ve portakal suyunu da ekleyip ocağı ve kapağı kapatın.. Yemeğinizi 15 dakika demlendirin.. Soğuk servis edin.. Afiyet olsun..
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Şeften Özel Pırasa tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler