Telefonla Yemek Siparişi verirken Dikkat edilecekler?

Telefonla Yemek Siparişi verirken Dikkat edilecekler?

Salgın Boyunca Gıda Güvenliğini İhmal Etmeyin! Koronavirüs salgını başladığından bu yana hayatımızda pek çok şey değişti. Artık çoğumuz evleri..

Telefonla Yemek Siparişi verirken Dikkat edilecekler?
 
COVID-19 (Corona Virüs) salgını dolayısıyla evde yemek yapmakta artış yaşansa da hala dışarıdan yemek söylenebiliyor. Çok az ülke resmi bir sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi dolayısıyla evden çalışamayan insanlar işlerine gitmek durumunda. Bu da restoranların açık kalmasını ve dışarıdan yemek söylemeyi bir nevi zorunlu kılıyor.
 
Salgın Boyunca Gıda Güvenliğini İhmal Etmeyin!
Koronavirüs salgını başladığından bu yana hayatımızda pek çok şey değişti. Artık çoğumuz evlerimizdeyiz, market alışverişimizi bile evden dışarı çıkmadan yapmaya gayret ediyoruz. Pek çoğumuz evden çalışıyoruz. Bireysel ve toplumsal sağlığımız için yaşam pratiklerimizi hızla değiştirdiğimiz şu günlerde gıda güvenliği de bir hayli önemli. 
 
Türk Aşçı Haberleri olarak yaptığımız araştırmada;
Virüsün yayılmasını önlemek için evimizden dışarı çıkmıyoruz, ancak hepimizin aklında evimize dışarıdan giren gıda ürünleriyle ilgili soru işaretleri var. Salgın boyunca mutfağımızda gıda güvenliğini sağlamak için neler yapabiliriz? Bu süreçte dışarıdan yemek siparişi vermek güvenli mi?
 
FDA, “Şu anda (yani şimdilik de olabilir) gıda veya gıda ambalajı ile ilişkili COVID-19 iletimini destekleyecek hiçbir kanıt bulunmadığını” söylüyor. Ancak yine de yemek siparişi verdiğinizde size COVID-19 bulaşma riski hala mevcut. Peki Corona salgını boyunca dışarıdan yemek söylediğimizde nelere dikkat etmeliyiz? Riskleri nasıl en düşük seviyeye indiririz?
 
Corona Virüs Salgını Dolayısıyla Sıcak Yemekler Tercih Edin
Henüz ısı ile ilgili resmi çalışmalar yayınlanmamış olsa da COVID-19’un 149 Fahrenheit (65℃) sıcaklığa dayanamadığı bilinmektedir.
 
Bu dönemde Sağlık Ve Yaşam Açısından Corona Virüs Salgını Dolayısıyla asıl olarak solunum yoluyla bulaştığı için hasta olan veya taşıyıcı olan biriyle sosyal mesafenizi korumanız gerekir. Yemeğinizi getiren kişinin hasta veya taşıyıcı olma ihtimaline karşı siparişinizi kimseye temas etmeden alın.
 
Corona Virüs Salgını Dolayısıyla Teslimatınıza Temkinli Yaklaşın
Siparişinizi teslim aldıktan sonra onu doğruca mutfak lavabosuna götürün. Kaplara olabildiğince az dokunarak yemeğinizi açın ve kapları hemen çöpe atın. Mutfakta olabildiğince az şeye değmeye çalışın. Böylece virüs mutfağınızda barınamaz. Biliyorsunuz ki virüsün bazı yüzeylerde 17 güne kadar yaşama olasılığı var…
 
Corona Virüs Salgını Dolayısıyla Ellerinizi Yıkayın ve Şarkı Söyleyin
Ellerinizi bol sabun ve suyla yıkayın. Ellerinizi yıkarken içinizden iki kez happy birthday şarkısını söyleyin. El yıkama işlemi bittikten sonra lavabonuzun içini de bulaşık deterjanı ile yıkayın.
 
Corona Virüs Salgını Dolayısıyla Yemeği Tekrar Isıtın
Yukarıda da belirttiğimiz gibi sihirli sayı 149 Fahrenheit. Bu ısıya ulaşması için yemeğinizi tekrar ısıtın ve sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler