Evde

Evde "Kayısılı" Nasıl Yapılır?

Evde "Kayısılı" hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM" den Özel "Kayısılı" Tarifini Paylaşıyoruz…

Evde Konya Mutfağında Ve Ereğli Mutfağında "Kayısılı" Nasıl Yapılır? Evde Konya Mutfağında Ve Ereğli Mutfağında "Kayısılı" Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce "Kayısılı" Yapmayı Denediniz mi? Evde "Kayısılı" hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM" den Özel "Kayısılı" Tarifini Paylaşıyoruz……
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Dr. Öğr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM" e teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Mutfağında "şeflerin özel Yemek Tariflerinden" Evde Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Kayısılı" Nasıl Yapılır? 
 
Türk Aşçı Haberleri olarak Yöresel Mutfaklarımızdan Konya Mutfağında Ve Ereğli Mutfağında "Kayısılı" tarifini sizler için derledik....
 
Zengin Anadolu mutfağının en değerli hazinesi şüphesiz Konya mutfağıdır. Selçuklulara başkentlik yapması Konya'nın meyveden yapılan yemekler açısından gelişimine katkı sağlamıştır. 
 
Kayısı, erik ve üzüm gibi pek çok sebze yemeği halkın severek tükettiği yemeklerin ana malzemesi olmuştur. Maalesef günümüzde giderek azalan meyve ilaveli yemeklerin yeniden değer kazanması ümidi ile Kayısılı yemeği afiyet olsun.
 
Şef Yılmaz SEÇİM'in özel kaleminden Yöresel Konya Mutfağında Ve Ereğli Mutfağında "Kayısılı Tarifi" ve tabi orijinal yapımı!!!
 
"Kayısılı Tarifinde" Kullanılacak Malzemeler
 
*     500 gr kuzu kuşbaşı
*     300 gr kuru kayısı
*     1 çay bardağından biraz fazla pekmez
*     2 yemek kaşığı tereyağı
*     sıcak su
 
"Kayısılı Tarifi" İşlem Basamakları
- Kayısıları bir kaba koyun ve üstünü geçecek kadar su ekleyip kenarda bekletin.
- Etleri tencereye koyun ve kendi yağında pembeleşene kadar bekleyin.
- Tereyeğını ekleyin ve biraz da o şekilde kavurun.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin. İyice kaynatın.
- Daha sonar pekmezi ekleyin. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Suyu azalınca kayısıları ekleyin. Kısık ateşte pekmez yoğunlaşana kadar pişirin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Yöresel Konya Mutfağında Ve Ereğli Mutfağında "Kayısılı" tarifimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler